Vodeni sportovi

Festa Sv. Vlaha u Rijeci

Tea Lokas • srijeda, 02.02.2011.
Festa Sv. Vlaha u Rijeci
Foto: Sandro Donda

Dubrovčani su na Kantridi slavili protiv Primorja u šestom kolu Eurolige, zaključivši tako dio natjecanja po skupinama stopostotnim učinkom, s ukupno 18 bodova...

Primorje EB - Jug CO 6:8 (1:2, 1:1, 2:4, 2:1)

Euroliga, šesto kolo
Rijeka, Bazen na Kantridi

Primorje EB: Car (8 obrana), Glavan, Paškvalin, Krapić, Den. Varga 2, Franković, Tiškivski 1, Jelača, Dan. Varga 3, Brala, Beltrame, Garcia, Krizman. Trener: Zoran Roje.

Jug CO: Nižić (12 obrana), Vranješ 1, Sutić, S. Sukno 2, Joković 1, Seman, Macan, Bušlje 2, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović, Šutalo 1. Trener: Elvis Fatović.

Igrač više: Primorje 3/7, Jug 4/6
Peterci: Primorje 1/1, Jug 1/1
Suci Mark Koganov i Sergey Naumov

Ususret Festi Sv. Vlaha i Danu Grada Dubrovnika najtrofejniji dubrovački klub poklonio je Gradu još jednu pobjedu u Euroligi i zacementirano prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova.

U susretu koji su odigrali u gostima kod momčadi Primorja, koja će s druge pozicije u četvrtfinale, bilo je ravnopravno do treće četvrtine kada se Jug odvojio na +3.

Prve dvije četvrtine odigravala se relativno izjednačena borba, s Jugom koji je upravljao utakmicom (prva četvrtina 2:1, druga 3:2). Kad je Bušlje osam minuta pred kraj ubacio za 4:8, pohod na Rijeku mogao se smatrati uspješnim.

U posljednjim minutama Primorje je pokušalo doći do što manjeg zaostatka pa su redom pogađali braća Daniel i Deneš Varga, no to nije umanjilo produženo slavlje koje će imati dubrovački vaterpolisti.

Daniel Varga bio je strijelac utakmice s tri pogotka, dok su za Jugaše Sandro Sukno i Andro Bušlje s po dva pogotka vodili momčad do pobjede.

Druga utakmica skupine D odigrana je u Mađarskoj između Egera i Barcelonete, a pobjedu je očekivano odnijela španjolska ekipa koja je utješno treće mjesto zaradila slavivši u tri od šest utakmica, no ipak ostavši stepenicu ispod riječkog Primorja.

Barceloneta je dominirala u središnjem dijelu utakmice, dok je početni, a poglavito završni dio susreta odradila nešto lošije. Revijalna utakmica okončana je rezultatom 10:8 u korist Španjolaca, a po dva pogotka postigli su ovi igrači: Hosnyánszky, Varga i Kis za domaćine te Ćirić i Espanol Lifante za goste.

Euroliga - skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Primorje EB6:8Jug AO
Eger8:10Barceloneta
1Jug AO 677:52+2518
2Primorje EB 647:45+29
3Barceloneta 655:65-109
4Eger 646:63-170

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!