Tenis

Dodig u finalu Indoorsa!

Iz Doma sportovaAnte Zovko • subota, 05.02.2011.
Dodig u finalu Indoorsa!
Foto: Dejan Popek

Ivan Dodig nastavio je odličan ovotjedni niz prolaskom u finale PBZ Zagreb Indoorsa, svoje prvo u karijeri na nekom ATP turniru! Dan nakon pobjede nad Ivanom Ljubičićem u hrvatskom četvrtfinalu, Dodig je prošao velik izazov u polufinalnom ogledu s trećim nositeljem, Španjolcem Guillermom Garcia-Lopezom, protiv kojeg je izveo preokret nakon seta i breaka zaostatka...

Ivan Dodig plasirao se u svoje prvo ATP finale poslije pravog trilera koji je potrajao gotovo tri sata. Guillermo Garcia-Lopez, treći nositelj, opravdao je svoj status, ali se naš predstavnik dignuo na vrijeme i na valu stečenog optimizma proslavio veliku pobjedu.

Mnoštvo break-lopti vidjeli smo tijekom meča, a Španjolac je svoju prvu priliku dobio u trećoj igri i iskoristio je. Pritisnuo je Dodig u sljedećem gemu, ali se Garcia dobro držao. Dodig je ipak slomio servis za 3:3, ali je ovaj opet uzvratio, poveo 5:4 i ubrzo uzeo set sa 6:4.

Dodig je početkom drugog seta zatražio liječničku pomoć zbog bolnih leđa, a kad se vratio počeo je igrati kombinatornije, češće izlazio na mrežu. Držala su obojica servise do 2:2, no Garcia-Lopez je opet je prvi stekao prednost, 3:2.

Stisnuo je Dodig kod 4:3 i iskoristio svoju treću priliku za vraćanje servisa. Mogao je Dodig povesti i 5:4, ali dvojac je set doveo do tie-breaka. Dva mini-breaka s obje strane kasnije Dodig je, iako nije dobio taj poen, povukao sjajan potez - kod vodstva od 5:4, doslovno je poletio na volej, a bez obzira što nije vratio unutar terena, zaslužio je velik pljesak s tribina. No, u posljednja dva poena tie-breaka došao je i do onog bitnijeg, s dobivena oba za ulazak u treći set.

Bio je to poticaj koji je našem tenisaču prijeko trebao. Potaknut time iskoristio je treću priliku i uzeo servis na početku trećeg seta. Nekoliko gemova držali su čvrsto servis, a Dodig je spasio tri break-lopte za 3:1 Španjolac u tim trenucima praktički nije bio prijetnja na Dodigovu servisu. Malo se zakompliciralo u osmoj igri, ali je Dodig izdržao, prepustio Garciji-Lopezu posljednji servis-gem i uvjerljivo odservirao za 6:4 u trećem setu.

U njegovu prvom ATP finalu Dodig će ići na Nijemca. Bit će to bolji iz ogleda Floriana Mayera i Michaela Berrera, a naš je tenisač po završetku meča priznao da bi s druge strane mreže radio vidio Berrera.

PBZ Zagreb Indoors, 5.2.2011., polufinale: Dodig (Hrvatska) - Garcia-Lopez (Španjolska, 3) 4:6, 7:6(5), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2011. u 00:13
    Bravo !...Odličan meč....Bit će teško protiv Berrera....Ali ajmo Ivane ..!!! u TOP 20 !!!!
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX06.02.2011. u 00:08
    Može li se negdje pronaći ne tako davni post kad sam rekao da bi Dodiga trebalo stavit da igra i važne mečeve davis cup srazova i količina minusa koji sam dobio za to? Samo naprijed Ivane!!
    JeremijaX
  • cimbo05.02.2011. u 23:18
    Bravo majstore. I sutra daj sve od sebe, pa što bude.
    cimbo
  • Zvrx05.02.2011. u 22:47
    Sutra očekujem bolje popunjenu dvoranu, a bilo bi lijepo da dođu i Dodigovi navijači iz Hercegovine i da naprave pravu atmosferu...
    Zvrx
  • Gomez6905.02.2011. u 22:37
    Odlično SUPER !
    Gomez69