Tenis

Protiv umora i Berrera za titulu

Ivor Krapac • nedjelja, 06.02.2011.
Protiv umora i Berrera za titulu
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig pred sobom ima još samo jednu prepreku da najuspješniji tjedan karijere zaključi svojim prvim naslovom na ATP turnirima. Na putu do finala već je prošao puno, u posljednja dva meča pali su drugi nositelj Ivan Ljubičić i trećepostavljeni Guillermo Garcia-Lopez, a šansu da napravi završni korak na PBZ Zagreb Indoorsu tražit će protiv Michaela Berrera, koji je lani već bio ovako daleko u glavnom hrvatskom gradu...

Za kraj šestog izdanja zagrebačkog Indoorsa, zastor na teniski tjedan spustit će susret tenisača koji dosad nisu otišli do naslova na nekom ATP turniru. Ivan Dodig pobrinuo se za nastavak tradicije hrvatskih finalista na Indoorsu, svaki put barem jedan u završnom meču, osigurao je i da finale privuče ljude u Dom sportova, što bi bez hrvatskog predstavnika bilo nemjerljivo teže, a iz vlastitog kuta gledanja, samom sebi otvorio je priliku da u nedjelju napravi posljednji korak i slavi s trofejem u rukama.

Dodigu jedini dvoboj

2009., Halle, trava, prvo kolo kvalifikacija: Dodig - Berrer 6:4, 6:4

26-godišnji Međugorac je u lijepom društvu. Ivan Ljubičić i Mario Ančić za sobom imaju naslov u Davis Cupu, brončanu olimpijsku medalju i polufinala Grand Slam turnira, Marin Čilić lani je bio među posljednja četiri na Australian Openu, a naći se u istoj rečenici s ta tri prethodna hrvatska finalista zagrebačkog dvoranskog turnira ne može biti nego ugodno igraču koji im se u subotu pridružio. Jako puno je već napravio, objektivno, nadmašio je većinu očekivanja - i ukoliko je ostalo dovoljno energije za nedjelju, bit će šansi i u završnom meču.

"Moram priznati da ima umora. U finalu ću pokušati ne misliti na to, probat ću izvući maksimum pa ćemo vidjeti kako će ići", opisao je 26-godišnjak iz Međugorja nakon polufinalne pobjede, dodajući da mu ne smeta što će igrati protiv osmopostavljenog Michaela Berrera. Dok još nije znao koga će dočekati u finalu, 30-godišnji ljevoruki Nijemac bio mu je draži izbor od Floriana Mayera.

"Jednom smo se susreli na travi kada nije igrao svoj najbolji tenis, dobio sam, ali i on i ja smo sada bolji igrači. Ljevak je, pa će stvari biti malo drugačije, pogotovo kada bude servirao, no već sam se dogovorio za trening s Goranom i vjerujem da će mi to puno pomoći", dodao je Ivan, koji je teško mogao naći boljeg ljevorukog sparing-partnera od Gorana Ivaniševića u tako kratko vrijeme.

Raspored za nedjelju

Ledena dvorana, 13 sati: Granollers/M. Lopez - D. Norman/Tecau, Berrer - Dodig (ne prije 16 h).

Iako niti on još nije bio pobjednik na ATP Touru, Berreru će u nedjelju će biti barem malo lakše s obzirom da se u polufinalu nije jako iscrpio. Nakon što je odigrao dobro u četvrtfinalu protiv Čilića, od Floriana Mayera se u njemačkom dvoboju očekivalo puno više, no sve je trajalo manje od sat vremena i završilo sa samo pet izgubljenih gemova dvostrukog uzastopnog zagrebačkog finalista.

Berrer se u glavnom hrvatskom gradu osjeća dobro, podloga mu odgovara, voli i može odigrati agresivno, no za razliku od prošle godine, kada je Čilić bio izraziti favorit u finalu, sada je psihološki teret u većoj mjeri i na njegovoj strani: "Lani sam igrao protiv tenisača koji je dotad izgubio samo jedan meč u sezoni, borio sam se maksimalno, ali nisam baš imao toliko toga za izgubiti. Realno, ovog puta su stvari izjednačenije - no, uopće neću gledati jesam li favorit ili ne, ne razmišljam tako, želim odigrati svoj meč i to mi je najvažnije".

Čiji su aduti jači, vidjet ćemo u nedjelju popodne - završni čin ovogodišnjeg Indoorsa započet će u 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2011. u 17:56
    Svaka čast. rekao sam da je to već uspjeh(polufinale, kamoli finale), a osvojiti turnir i to još nakon onakve presude na meč lopti.... Svaka čast
    Obrisan korisnik