Tenis

Berrer izborio Dodiga

Iz Doma sportovaIvor Krapac, Mirza Seferagić • subota, 05.02.2011.
Berrer izborio Dodiga
Foto: Kristijan Komarica

Manje od sat vremena trajao je drugi polufinalni meč na PBZ Zagreb Indoorsu. Susreli su se Nijemci Michael Berrer i Florian Mayer, a pobjedu je odnio prošlogodišnji finalist, koji će sutra u borbi za naslov igrati protiv Ivana Dodiga...

Florian Mayer osvojio je prvi gem na svom servisu, a onda je krenula serija Michaela Berrera koji je u idućih 18 minuta osvojio šest gemova u nizu te je ekspresno prvi set otišao na njegovu stranu sa 6:1.

Mayer je u tom dijelu meča pokušavao nešto promijeniti, no nije uspio pokazati igru kakvu je imao protiv našeg Marina Čilića, dok je, s druge strane, Berrer bio neumoljiv.

Ipak, Mayer je u drugom setu igrao nešto bolje, a kod rezultata 2:2 uspio je spasiti četiri break lopte te je poveo s 3:2.

Gemovi su se izmjenjivali sve do rezultata 4:4, kada je Berrer iskoristio svoju prvu break loptu u tom gemu te je poveo s 5:4, a potom bez izgubljenog poena odservirao za pobjedu. Tako je ljevoruki njemački tenisač drugu godinu u nizu izborio finale PBZ Zagreb Indoorsa, a prošle ga je godine svladao Čilić.

"Ovo je posebno mjesto za mene, jako mi se sviđa ovdje", kazao je Berrer nakon prolaska u svoje drugo finale u Zagrebu, ujedno i drugo uopće na ATP turnirima, uz malo šale zbog toga što je završilo ovako brzo, za 59 minuta: "Dobro je, dobio sam i sačuvao energiju, trener mi je poručio da trebam brže od sat vremena".

"Niti danas nisam izgubio servis, sutra je novi dan, bit ću svjež", zaključio je Nijemac, dodajući da nije vidio puno od Dodigove polufinalne pobjede, ali... "Imao sam špijuna na terenu, sve ću saznati".

PBZ Zagreb Indoors, 5.2.2011., polufinale: Berrer (Njemačka, 8) - Mayer (Njemačka, 5) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!