Tenis

Dodig: "Išao sam do krajnjih granica"

Iz Doma sportovaIvor Krapac • subota, 05.02.2011.
Dodig: "Išao sam do krajnjih granica"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon Ivana Ljubičića, Marina Čilića i Marija Ančića, Ivan Dodig postao je četvrti hrvatski tenisač koji se probio do finala PBZ Zagreb Indoorsa, a poslije dolaska do uspjeha karijere, bilo je umora - no, naravno, i sreće. 26-godišnjak iz Međugorja dao je sve što ima, kako se to često kaže, ostavio je srce na terenu, za što je bio nagrađen pobjedom...

Posao je bio jako težak, za prolazak u finale trebalo je dva sata i 52 minute, trebalo je nadoknaditi i set i break zaostatka, no Ivan Dodig nije se predavao ni kada se sve činilo daleko. Ako je trebalo trčati, trčao je, ako je trebalo skratiti poen, išlo je i tako, pa čak i ako je trebalo bacati se glavom prema mreži, i to doslovno, napravio je i to. Umor, poderani lakat, ogrebotina i na kuku - ali sve uz nagradu za koju se borio tijekom cijelog meča.

"I prvi set bio je dobar, odlučilo ga je nekoliko poena, a s obzirom da mi je napravio break rano u drugom setu stalno sam ganjao rezultat. Kod 4:3 za njega u drugom dobio sam jako težak gem za mene i njega, taj gem mi je pomogao - u njemu sam izvlačio sve iz sebe, kao i u tie-breaku", prisjetio se Ivan kako su se stvari kretale.

Stiže autobus iz Međugorja

Dodig će u finalu imati i dodatnu podršku s tribina, barem prema najavama: "Čuo sam da se sprema autobus iz Međugorja pa se nadam da će biti i više ljudi nego danas".

Pomogla je i publika, 26-godišnji Međugorac nije zaboravio na zahvalu: "Kao i u meču s Marčenkom, moram ih pohvaliti, znali su kada mi treba pomoći, gurali su me, išao sam do krajnjih granica iako su me hvatali i grčevi, jednostavno nisam htio odustati".

"Jučer sam rekao da sam spreman za tri sata, toliko sam i odigrao, želio sam ovu pobjedu i uzeo sam je. Moram priznati da ima umora, osjetio sam i danas tijekom meča, ali pokušat ću ne misliti na to sutra. Probat ću izvući maksimum, vidjet ćemo kako će ispasti", dodao je Dodig: "Nisam si to htio stavljati u glavu kao nešto važno, bit će umora i u finalu, ali posljednji je meč, trebam ići dalje".

Umor ga je nagnao da u trećem setu malo uštedi energiju: "Nakon što sam breaknuo, koncentrirao sam se samo na svoje servis-gemove, igrao sam potpuno drugačije nego u prva dva. Vidjet ćemo kako ću se osjećati sutra u meču, ponekad trebaš igrati duže poene, ponekad budu kraći".

Razočarani Guillermo Garcia-Lopez nije otkrio previše - tek da je puno toga propustio nakon što je vodio sa setom i breakom, a na servisu kod 4:3 u drugom imao i 40:15. "U tom gemu su linijski suci napravili nekoliko grešaka, dvije ili tri", osvrnuo se trećepostavljeni Španjolac nakon poraza: "Kod 40:30 sam, sjećam se, servirao dobro, no dosuđen mi je aut, a Dodig je nakon tog servisa izbacio retern i bilo bi 5:3 za mene".

No, Garcia-Lopez dodao je i da sve na što se požalio u tom gemu nije bilo razlog poraza. Na kraju, piše se jedino kako je meč završio - naišao je na igrača koji je odigrao što je bilo potrebno za preokret, uz borbu do kraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios06.02.2011. u 14:08
    Istina, ali Ančić je Hrvat, on je bio u finalu izgubio od Čilića...Hrvati nemaju dovoljno dobre tenisače, tako da nam definitivno čine ovdje uslugu Bosanci i Hercegovci...i svaka im čast!! Zadnji Hrvat koji je bio netko i nešto u tenisu je bio Ivanišević, a poslije njega Ančić...
    rios
  • Obrisan korisnik06.02.2011. u 08:18
    Bravo Ivane!!!
    Obrisan korisnik
  • wanksta05.02.2011. u 23:26
    4 Hrvata u finalu Zg indoorsa, od toga 2 Hercegovca i 1 Bosanac :), metropola odrađuje svoj dio posla...;)
    wanksta