Nogomet

Drugi dio donio kvalitetniju igru

Ante Zovko • srijeda, 09.02.2011.
Drugi dio donio kvalitetniju igru
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska nogometna reprezentacija na odličan je način otvorila svoju 2011. godinu. Pobjeda 4:2 protiv Češke na najbolji je način najavila Gruziju s nekoliko sjajnih izdanja nekih igrača. Razina igre podigla se u drugom dijelu.

Vedran Runje: Opet je obranio nekoliko snažnih lopti, kod golova nije mogao učiniti praktički ništa. Bez obzira na "krticu" Runje je dodatno učvrstio mjesto prvog vratara.

Darijo Srna: Nešto slabije prvo poluvrijeme, u drugom jako aktivan i u obrani i u napadu. Probijao se prema naprijed više nego u prethodnim utakmicama. Asistencija za Kalinića velika je nagrada za to.

Josip Šimunić: U prvom dijelu dosta nesiguran, ali se njegova izvedba stabilizirala zajedno s igrom cijele momčadi pa je opet bio jedan od naših najpouzdanijih igrača.

Vedran Ćorluka (do 45. minute): Iako kvalitetu nesumnjivo posjeduje, što je u par navrata i pokazao, na njemu se ipak vidi nedostatak utakmica jer je obrambena središnjica nekoliko puta "plivala" u prvom poluvremenu.

Danijel Pranjić (do 45. minute): Na žalost po njega, dobio je zadatak da popuni najproblematičniju poziciju Hrvatske, onu lijevog beka po kojem je u prvom poluvremenu nekoliko puta "puštalo" pa je tako pao pogodak za 2:2. S druge strane, pohvalna je inicijativa i suradnja s Kranjčarom.

Ognjen Vukojević (do 45. minute): Zasjenili su ga agresivni češki veznjaci među kojima s Rakitićem nije uspio nametnuti ritam naše reprezentacije u prvom poluvremenu.

Ivan Rakitić: U prvom poluvremenu malo "mekan" i nesiguran, ali je podignuo razinu svoje igre u drugom dijelu i uklopio se u puno bolje izdanje momčadi.

Niko Kranjčar: Čovjek s potezom i idejom. Odigrao je još jednu svoju reprezentativnu utakmicu. Fantastično proigravanje za Eduarda za prvi gol, mnoštvo točnih dodavanja, mijenjanje strana, atrakcije, Kranjčar je opet oduševio u najdražem dresu.

Ivo Iličević (do 82. minute): Pokazao raznovrsna rješenja, a iako nije Modrić, Iličević je pokazao da se na njega može ozbiljno računati i u središtu "kreativnog odjela" i na poziciji bližoj krilu. Sve je "začinio" prvijencem u kockastom dresu.

Eduardo da Silva (do 45. minute): Ostavio je puno bolji dojam nego u prethodnim reprezentativnim akcijama. Pogodak i nekoliko lijepih prilika i više je nego dovoljno za 45 minuta u kojih je pokazao da Bilić na njega uvijek može računati.

Nikola Kalinić (do 63. minute): Potpuno je opravdao izbornikovo povjerenje i okrunio svoj povratak u Pulu s dva lijepa pogotka, jedan glavom, jedan nogom.

Dejan Lovren (od 46. minute): Siguran u svojim duelima, imao je jednostavna rješenja i donio sigurnost u naš posljednji red.

Ivan Strinić (od 46. minute): Odlično je zamijenio Pranjića, aktivan prema naprijed i prilično siguran u obrambenim zadacima.

Tomislav Dujmović (od 46. minute): Unio je mirnoću u sredinu i dobro umrtvio češku igru te ju ujedno dobro razgrađivao. Dodatni plus je lijepa asistencija za Kalinićev drugi pogodak.

Mladen Petrić (od 46. minute): Prilično samozatajan s obzirom na vrijeme koje je dobio na terenu. Suigrači su ga izbacili u nekoliko prilika, ali ih napadač HSV-a nije najbolje iskoristio.

Nikica Jelavić (od 63. minute): Nešto aktivniji od Petrića, našao se u nekoliko izglednih prilika i ostavio pozitivan dojam.

Šime Vrsaljko (od 82. minute): Iako je dobio najmanje vremena, pokazao je veliku želju za igrom. Budućnost je svakako pred njim.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2011. u 20:48
    Runje 6,Srna 6.5.Ćorluka 6,Šimunić 6,Pranjić 6,Vukojević 6,Rakitić 6,Kranjčar 7,Iličević 6.5,Eduardo 6.5,Kalinić 7.5,Lovren 6.5,Strinić 6,Dujmović 6.5,Petrić 6,Jelavić 6,Vrsaljko-
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX09.02.2011. u 20:44
    Niko Kranjčar: Čovjek s potezom i idejom. Odigrao je još jednu svoju reprezentativnu utakmicu. Ovaj dio baš nisam shvatio haha :D
    JeremijaX