Nogomet

Rossi spasio Talijane poraza

Mario Plavčić • četvrtak, 10.02.2011.
Rossi spasio Talijane poraza
Foto: EPA

U Dortmundu na Signal Iduna Parku reprezentacije Njemačke i Italije odigrale su bez pobjednika, a konačni rezultat bio je 1:1. Nijemci su dominirali veći dio susreta, no Rossi je spasio Talijane od poraza...

Nakon početnog odmjeravanja snaga, prvi su zaprijetili gosti preko De Rossija u 11. minuti, no njegov udarac bio je neprecizan. Pet minuta kasnije pokušao je Riccardo Montolivo, ali početni rezultat ostao je nepromijenjen.

Iz prve ozbiljnije akcije domaćini su stigli do vodstva. Nakon izvrsne asistencije Müllera, Klose je bio precizan i doveo Njemačku u prednost. Uslijedilo je razdoblje bolje igre domaćina koji su prijetili preko Klosea u 18. minuti, zatim Podolskog nekoliko minuta kasnije, a u najboljoj prigodi našao se Mesut Özil, no njegov udarac bio je blokiran.

Posljednjih desetak minuta prvoga dijela Talijani su zaigrali nešto aktivnije, no udarci Chiellinija i Cassanija nisu bili dovoljno precizni pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću domaćina.

U nastavku susreta uslijedilo je nekoliko izmjena s obje strane. Prvu prigodu propustio je Lukas Podolski koji je tukao, ali preko gola. Nijemci su ponovno zaprijetili u 57. minuti kada je pokušao Sami Khedira, no njegov je udarac završio u bloku.

Talijani su prvi ozbiljniji udarac u nastavku uputili tek u 67. minuti, ali Montolivo nije uspio ugroziti Neuera. Ipak, gosti su stigli do izjednačenja i to u 81. minuti, a pogodak je postigao Giuseppe Rossi na asistenciju Domenica Criscita.

Domaćini su u završnici pokušali doći do pobjede, no mreža Buffona više se nije tresla pa je susret završen s miroljubivih 1:1. Njemačku u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo očekuje susret s Kazahstanom, dok Talijani putuju u Sloveniju.

Dortmund, Signal Iduna Park: Njemačka - Italija 1:1 (Klose 17' / Rossi 81')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 10:14
    kakve napadače ima italija: Borriello, Rossi, Pazzini, Gilardino, Cassano, Di Natale, Quagliarella a u obrani vlada propuh...
    Obrisan korisnik