Rukomet

Bosni nova pobjeda, Picku osmina

Mihaela Bradovski • subota, 26.02.2011.
Bosni nova pobjeda, Picku osmina
Foto: EPA

Rukometaši Pick Szegeda na domaćem su parketu u utakmici devetog kola skupine C svladali sastav Valladolida i time se plasirali u društvo najboljih 16 momčadi. Domaću pobjedu u skupini D ostvarila je i momčad Bosne iako su u drugom dijelu momci Irfana Smajlagića morali stizati zaostatak...

Pick Szeged - Cuatro Rayas Valladolid 30:25 (17:12)

Baš kao što su i najavljivali domaći su stigli do pobjede i ostvarili prvi ulazak u osminu finala nakon 2007. godine. Prvo poluvrijeme obilježili su Szegedovi vanjski šuteri i obrane vratara Roberta Micklera. Nakon početnog odmjeravanja snaga i igre koja niti jednom sastavu nije donijela više od dva pogotka prednosti prvo poluvrijeme, a pokazalo se kasnije i čitavu utakmicu, odredila je serija mađarske momčadi u drugoj polovici prvog dijela. Propustio je Szeged tada otići i na šest pogodaka prednosti uoči odlaska na odmor.

Vezane vijesti

I u nastavku ista priča, domaći je sastav nastavio dominirati dok je Valladolid imao velikih problema s koncentracijom u napadu. Pomogla nije niti čvrsta obrana pobjedničke momčadi koja je preko nekoliko puta protivničke ofenzivce natjerala na tehničke pogreške. Nakon što je semafor pokazao 22:15 atmosfera u dvorani zagrijavala se za konačno slavlje. Gosti su ovim porazom propustili posljednju priliku za dolazak na prvo mjesto. U redovima Szegeda najefikasniji su bili Butenko sa sedam pogodaka i Lekai s jednim manje, a toliko je zabio i Valladolidov Joli.

Nakon susreta, strateg Picka Laszlo Skaliczki otkrio je taktiku koja je osvojila ovaj dvoboj: "Ključno za pobjedu bilo je zaustavljanje španjolskih playmakera. Na našu sreću uspjeli smo ih iskontrolirati već u prvom dijelu, a posebna zahvala ide i našim navijačima. Oni su bili drugi čimbenik koji je utjecao na današnji rezultat. Ostvarili smo naš cilj i osjećaj je fenomenalan."

Bosna Sarajevo - HCM Constanta 24:23 (11:13)

Nakon isteka današnjih 60 minuta rukometaši Bosne mogli su započeti sa slavljem, a u prvom planu, baš kao i za vrijeme igre, našao se vratar Dragan Marjanac. Šest sekundi prije kraja susreta obranio je udarac s krila i time spasio pobjedu svoje momčadi. Dvoboj Bosne i Constante više je nalikovao bitci nego rukometu, a posljedica je to velikog uloga koji je ovaj okršaj nosi sa sobom. Drugom pobjedom za redom domaći su rukometaši po prvi puta ove sezone stigli do četvrtog mjesta, dok je rumunjski predstavnik s dva boda mogao jednom nogom biti u idućoj fazi natjecanja.

Utakmicu su obilježila brojna isključenja, prekršaji i prekidi igre, a zahvaljujući svom čuvaru mreže i njegovom raspoloženijem ulasku u susret Constanta je dominirala gotovo cijelo prvo poluvrijeme i zaslužila vodstvo od 13:8. Probudili su se tada šuteri Bosne i stigli do serije od tri pogotka te je domaćin na odmor otišao s nadoknadivim zaostatkom. U drugoj polovici susreta na scenu je stupio sjajni Igor Karačić (najbolji strijelac s 11 pogodaka) u čijoj je režiji Bosna stigla do prvog vodstva. Rumunji se međutim nisu lako predali te se u posljednje tri minute ušlo s izjednačujućih 22:22.

Unatoč igraču manje Smajlagićeva je momčad stigla do pogotka prednosti, a već u idućem napadu, nakon direktnog crvenog Chikeu Ositi Onyejekweu Petar Kapisoda povećava prednost. No posljednja minuta donijela je nova uzbuđenja nakon što je sa sedam metara za -1 pogodio Stavrositu. Rumunji su pokušali sve ne bi li stigli do pozitivnog rezultata pa su u posljednjem napadu izvadili i vratara, no niti jedan od dva pokušaja u posljednjih 25 sekundi nije pronašao put do mreže. Branislav Angelovski ponio je epitet najboljeg u redovima gostiju, postigavši šest pogodaka.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

St. Peterburg25:31Flensburg
Bosna BH Telecom24:23CSM Constanta
Atletico de Madrid30:20RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!