Košarka

Loš hrvatski učinak u Turskoj

Tea Lokas • nedjelja, 27.02.2011.
Loš hrvatski učinak u Turskoj
Foto: Kristijan Komarica

Za razliku od prošlotjedne dominacije domaćina, ovog su vikenda vlast preuzeli gosti, koji su bili uspješni u čak pet prvenstvenih utakmica turske BEKO lige. Jedni od njih bili su i igrači trenera Nevena Spahije...

Košarkaši Fenerbahčea su u 19. kolu otputovali kod posljednje plasirane momčadi prvenstva, koja ima tek tri pobjede ove sezone. Očekivano, igrači Oyaka nisu se usrećili ni s momcima Nevena Spahije koji je do poluvremena obavio veći dio posla protiv suparnika.

Nešto lošije odigrali su u nastavku, no nedovoljno loše da ih Oyak uhvati i kazni porazom. Unatoč pobjedi, Hrvati nisu bili previše raspoloženi ovog vikenda. Ukić je za 30 minuta u igri upisao tek tri poena, dok je Tomas ostao na nuli - bez ulaska u igru.

Prvo ime utakmice bio je Emir Preldžić, obogativši statistiku za 25 poena i osam skokova. Na strani gubitnika istaknuo se James Mays s 21 poenom.

Velimir Perasović suočio se sa slabašnim Tofašom za kojeg igra naš Tomislav Ružić. Bivši kapetan Zadra upisao je dva poena u 24 minute na terenu, no nije samo on imao loš učinak, tu je i Nikola Vujčić koji u dresu Pivara nije realizirao jedinu šansu (za dva) koju je imao u pruženih 11 minuta u igri.

Kao naš najbolji predstavnik u turskoj zajednici pokazao se Jurica Zuža, ubacivši devet poena u svojoj drugoj prvenstvenoj utakmici za Tofaš. Efes Pilsen pobijedio je u toj utakmici rezultatom 65:48.

Jedna od tri domaće ekipe koje su slavile u 19. kolu je Andrićev Galatasaray. U Istanbulu je bilo 87:80 protiv Trabzona, u korist momčadi koja najupornije prijeti Fenerbahčeu na tablici. Lukša je sudjelovao u pobjedi sa sedam poena i četiri skoka. S 33 poena fantastičan je bio igrač Trabzona Ali Karadeniz, a jedan skok nedostajao mu je za double-double učinak.

Trećeplasirani Banvit svladao je kod kuće momčad Antalye rezultatom 95:93, a Bešiktaš je s dvadeset razlike nadigrao Bornovu na gostujućem parketu. Karsiyaka je bila bolja od Mersina (68:73), a Štimac nije sudjelovao u porazu.

Turska BEKO liga, 19. kolo:
Galatasaray - Trabzonspor 87:80
Turk Telekom - Erdemirspor 84:86
Mersin - Pinar Karsiyaka 68:73
Oyak - Fenerbahče 68:73
Bornova - Bešiktaš 72:92
Banvit - Antalya 95:93
Aliaga - Olin 72:82
Efes Pilsen - Tofaš 65:48.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!