Nogomet

Šibenčanima se isplatila nova formacija

Piše: Ivana Jurica • nedjelja, 20.03.2011.
Šibenčanima se isplatila nova formacija
Foto: Martina Japundžić

Suočen s brojnim izostancima, što zbog kartona, što zbog ozljeda, trener Šibenika Vjekoslav Lokica u susretu s Osijekom odlučio se na promjenu formacije. Promijenio je standardnih 4-2-3-1 u 3-4-3 i – pogodio! Premda je i ovom prilikom bilo pogrešaka u igri, perioda lošije igre, za Šibenčane je najvažnije da su stigli do još jedne pobjede, druge uzastopne, odnosno treće na domaćem terenu.

Nakon što su tri puta poraženi na Šubićevcu, odnosno pet puta remizirali sa svojim protivnicima u ovoj sezoni, Šibenčani su napokon, poslije Splita i Karlovca, na domaćem terenu ostvarili novu pobjedu. Ovog puta stradao je Osijek koji očito ne može ni protiv tradicije u Krešimirovom gradu.

Zbog izostanka oba standardna bočna igrača, Medvida i Jurčevića, te spremnim samo Spahijom koji je u zadnjih par kola igrao na lijevom boku (i to vrlo dobro), Lokica se odlučio na promjenu formacije. Po prvi put otkako je na klupi Šibenika zaigrao s trojicom igrača natrag: Bulat je bio korektor, a Fuštar i Kartelo stoperi. Sve je funkcioniralo jako dobro, izuzmemo li pogrešku nakon koje je Osijek došao do izjednačenja, koje srećom nije imalo većih posljedica po pobjedu domaćina.

Posebno dominantan bio je Ivan Fuštar. Ne samo da je stigao sve na vrijeme napraviti u obrani, već je i u napadu postigao oba šibenska gola. Često je bio osporavan, dio publike ga baš i nije volio u prošloj sezoni dok je kod Karačića igrao u vrhu napada, premda njegov angažman nikada nije bio sporan. Visoki 21-godišnjak dolaskom Lokice, u nedostatku stopera, prebačen je u zadnju liniju. S kontinuitetom igara na toj poziciji sigurno će biti sve bolji i bolji. A nesporno je da su i oni kritičari iz prošle sezone sada sve tiši, jer za vrijeme utakmice jučerašnje utakmice skandiralo se i Fuštaru što do sada nije bio slučaj.

Najraspoloženiji među četvoricom šibenskih veznih igrača koji su djelovali u rombu bio je Stipe Bačelić-Grgić. Asistirao je za oba pogotka, a i sam je u više navrata pokušavao ugroziti osječki gol. Akcija kakvu su on i Alispahić izveli u 37. minuti nismo često gledali na Šubićevcu u posljednje vrijeme. I zaista je Šibenik djelovao dobro u prvom poluvremenu, igralo se od noge do noge, šteta samo što bolja igra nije materijalizirana i većim vodstvom, nego se dozvolilo da se primi pogodak koji je rezultirao nervozom. Scenarij koji smo već puno puta vidjeli u Šibenikovim utakmicama.

Kad prime pogodak u momčad kao da se uvuče strah, nelagoda zbog eventualnog gubitka bodova. No, kad vode na terenu kao da je potpuno drugačiji Šibenik, neopterećen koji je tada i puno opasniji po protivničke momčadi. A i igra je samim time daleko ljepša za oko.

No, puno važnije od umjetničkog dojma za Šibenčane je svakako činjenica da su došli do nova tri boda s kojima su napredovali i za još jedno mjesto na tablici. No, opuštanja nema. U predstojećoj pauzi trebat će se jako dobro pripremiti za susret protiv Hrvatskog dragovoljca. Utakmica je to koja šibenskom prvoligašu može donijeti puno toga dobroga ukoliko je riješe u svoju korist. Do tada bi se trebali oporaviti i Medvid i Jelić, Jurčević je odradio kartone, priključit će se vjerojatno i Georgievski, pa bi Crno-narančasti kompletni trebali krenuti u bitku za sva tri boda protiv momčadi Davora Mladine.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2011. u 18:29
    Ne mogu da vjerujem da u BiH reprezentaciji nema mjesta za Alispahica
    Obrisan korisnik