Rukomet

Zagrebaši protiv njemačkih Lavova

Damir Žbulj • nedjelja, 27.03.2011.
Zagrebaši protiv njemačkih Lavova
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaše CO Zagreb u zagrebačkoj Areni u 18 sati očekuje prva utakmica osmine finala Lige prvaka. U goste im dolazi njemački Rhein-Neckar Löwen, odlična ekipa, prepuna vrhunskih igrača, predvođena islandskim stručnjakom Gudmundurom Gudmundssonom te ih sigurno, u dvije utakmice, očekuje teška borba za prolaz u četvrtinu finala elitnog europskog rukometnog natjecanja.

Pred nama je prvi susret osmine finala rukometne Lige prvaka. Hrvatski prvak možda je izvukao ekipu koju je najmanje priželjkivao, ali Čupićev Rhein-Neckar Löwen sigurno nije momčad koje bi se Zagrebaši trebali plašiti, pogotovo ne na svom terenu. Već su u natjecanju u skupini pokazali kako mogu u Areni odigrati odlične utakmice i ostati neporaženi. Remi s Ciudad Realom te uvjerljiva pobjeda nad još jednim njemačkim predstavnikom, Flensburgom, bude nadu i optimizam u još jedan dobar rezultat.

Trener CO Zagreba Ivica Obrvan svjestan je kako ga u nedjelju očekuje izuzetno teška utakmica te kako bi svaka pobjeda pa čak i ona minimalna bila važna pred uzvrat u Mannheimu: ''Makar pobijedili i s jedan razlike, donijet će nam samopouzdanje pred uzvrat. Očekujem punu Arenu i našu dobru igru kako bi stigli do željenog rezultata. Svi vjerujemo u uspjeh, pripremamo se za njih, ali nećemo prihvatiti da su favoriti dok to i ne pokažu. Uložit ćemo i zadnji atom snage da u tome i uspijemo.''

Manuel Štrlek, lijevo krilo CO Zagreba: "CO Zagreb nije poražen na svom terenu ove sezone te se nadam kako će tako i ostati. Oni igraju toplo – hladno pa očekujem da će imati i slabiji period protiv nas, koji ćemo znati iskoristiti. Mene bi osobno zadovoljilo četiri do šest pogodaka prednosti, ali vidjet ćemo, svaka pobjeda bit će odlična."

Na probleme s ozljedama Zagrebaši su već navikli, bez svoja prva dva krila Vukića i kapetana Horvata igra se duže vrijeme, a stanje Tončija Valčića, nakon operacije, iako zadovoljavajuće, još uvijek nije optimalno. Tonči se vratio treninzima, iako po posebnom programu, odvojeno od ekipe te je na procjeni liječnika koliko će biti spreman pomoći u ovom susretu. Ipak, u klubu se nadaju kako će barem malo biti u stanju pomoći ekipi u današnjem susretu, ali i kako će za uzvrat biti u puno boljem stanju.

Rhein-Neckar Löwen trenutno je treća ekipa njemačke rukometne Bundeslige, vjerojatno najjače rukometne lige na svijetu. Ispred njih su samo Kiel i Hamburg, što samo po sebi dovoljno govori o njihovoj snazi. Oni su fantastičan skup odličnih igrača, predvođeni Islanđaninom Gudmundurom Gudmundssonom, koji je na kormilu islandske reprezentacije ostvario odlične uspjehe, uzevši srebro na Olimpijadi 2008. godine te broncu na Europskom prvenstvu 2010. godine.

Nijemci su momčad koja je izvrsno pokrivena na svim pozicijama. Od odličnih vratara Fritza i Szmala, preko vanjskih pucača, Poljaka Tkaczyka i Bieleckog, legende svjetskog rukometa 37-godišnjeg Islanđanina Olafura Stefanssona ili Srbina Žarka Šešuma. Na desnom krilu je naš odlični Ivan Čupić, koji je čak u posljednje vrijeme u drugom planu, jer kod trenera Gudmundssona sve više prilike dobiva mlada njemačka nada Patrick Groetzki.

POZIV BIJELIH LAVOVA

U zagrebačkoj Areni očekuje nas izuzetno važna i atraktivna utakmica osmine finala rukometne Lige prvaka protiv Rhein-Neckar Löwena, a iz kluba navijača Bijeli lavovi pozvali su sve gledatelje da se u dvorani pojave pola sata prije početka utakmice kako bi se pripremila dosad neviđena koreografija u Areni. Bučna podrška Zagrebašima bit će od velike važnosti za ostvarenje dobrog rezultata protiv njemačkog predstavnika.

Njihovo lijevo krilo, također njemački reprezentativac, Uwe Gensheimer najavio je igru na pobjedu u Zagrebu te kako se njegovi suigrači neće zadovoljiti minimalnim porazom: "U Zagreb dolazimo po pobjedu i točka. Zašto bismo računali kako nam odgovara i neki manji poraz? U svaku utakmicu ulazimo na pobjedu, pa će tako biti i u Zagrebu".

Zagrebaši su već ove sezone igrali protiv njemačkog predstavnika u Ligi prvaka. Nakon poraza od tri razlike na gostovanju kod Flensburga, na domaćem terenu bili su bolji za pet golova te će im taj susret sigurno biti pokazatelj kako se suprotstaviti i Löwenu, jer taj isti Flensburg je u njemačkoj Bundesligi u posljednja tri dvoboja bio bolji od Lavova, a u zadnjem obračunu u studenom prošle godine slavili su 32:31.

Croatia osiguranja Zagreb i Rhein-Neckar Löwen već su odmjerili snage prije nekoliko sezona u skupini Lige prvaka. Oba međusobna susreta odigrana 2008. godine završila su neodlučenim ishodom. Makar to više nisu iste momčadi, vjerojatno nas očekuju slične i izjednačene utakmice. Svaka pobjeda Zagrebaša, čak i minimalna, bit će izuzetno važna pred uzvrat u Njemačkoj za nekoliko dana, gdje se, vjerujemo do posljednjih trenutaka dvoboja, neće znati sudionik četvrtine finala rukometne Lige prvaka.

Osmina finala rukometne Lige prvaka, prvi susret
Croatia osiguranje Zagreb - Rhein-Neckar Löwen, zagrebačka Arena, 18 sati

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2011. u 15:25
    svaka čast dečkima ak danas tuku, ali svaki put kad gledam sastav tog lowena oni meni djeluju baš moćno...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2011. u 12:48
    da,ali taj ozbiljan pristup nije baš čest kod njih nažalost,,a i vrijeme je da balić odigra jednu vrhunsku utakmicu,,vec dugo ga nismo gledali bar na 70% od onoga šta može
    Obrisan korisnik
  • nido27.03.2011. u 12:03
    ...mislim da Zagreb ima dobru sansu sa ozbiljnim pristupom doci do bilo kakve pobjede...
    nido