Automoto

Vettel: "Ostajem čvrsto na zemlji"

Borna Rupnik • nedjelja, 27.03.2011.
Vettel: "Ostajem čvrsto na zemlji"
Foto: EPA

Aktualni svjetski prvak sezonu je počeo na najbolji mogući način, sigurnom pobjedom u prvoj utrci. U Australiji je imao dosta razloga za slavlje...

Sebastian Vettel najavljivao je kako će ostati na oprezu i nakon osvojenog prvog mjesta u subotnjim kvalifikacijama, no na Velikoj nagradi Australije došao je do pobjede bez većih poteškoća. Ključ je, kaže, bio u startu.

Mark Webber: "Iskreno, bilo mi je jako teško. Dao sam sve od sebe, ali nisam dobio pravi odgovor od bolida i ne znam zašto. Slično je bilo u kvalifikacijama, moramo to istražiti. Ne znam je li problem u bolidu. Nije uobičajeno da završimo ovako daleko od vrha, ali ostat ćemo mirni, završila je tek prva utrka".

"Dobro sam krenuo, ali nisam znao hoće li to biti dovoljno sve dok nisam kako se Hamilton i Webber bore za poziciju. Poslije ulaska u boks važno mi je bilo što prije proći Buttona, i uspio sam to učiniti. U drugom dijelu utrke nisam znao što se sve događa iza mene, ali kako je popuštao pritisak mogao sam mirnije kontrolirati situaciju", prepričao je njemački vozač.

Za dva tjedna u Maleziji Vettel planira biti još bolji i još brži: "Naučili smo tijekom utrke i neke nove stvari. Napravit ćemo analizu svega kako bismo znali iskoristiti podatke za budućnost".

Komplimente je od svjetskog prvaka zaradio i novi dobavljač guma, Pirelli: "Dojmovi su na kraju jako pozitivni. Svi smo bili u strahu nakon testova, ali na kraju se vidjelo da nam neće trebati veći broj zaustavljanja. Sve je proteklo glatko".

"Ostajem čvrsto na zemlji. Osvojili smo lijep broj bodova, uživali smo u utrci, ali sezona je duga i svašta se može dogoditi. McLaren je dobar, Ferrari je uvijek jak, a Mercedes će se sigurno vratiti još jači, bez obzira na neuspjeh", zaključio je Sebastian Vettel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2011. u 18:00
    Očekiva osam veću dominaciju s obzirom na kvalifikacije, međutim u utrci ta razlika nije tolika, što veseli. Red Bull, vidjelo se, ima malih problema pri kraju stinta s mekim gumama. Bit će tu uzbuđenja
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8827.03.2011. u 16:06
    Biti će teško skiniti Vettela s trona
    Dalmatinac88