Automoto

Petrov: "Zar sam trebao kočiti?"

Borna Rupnik • nedjelja, 27.03.2011.
Petrov: "Zar sam trebao kočiti?"
Foto: EPA

Vitalij Petrov opasno je "visio" na kraju prošle sezone. No, Renault mu je ukazao povjerenje, a ruski je vozač uzvratio pobjedničkim postoljem na Velikoj nagradi Australije...

Nakon odličnog šestog mjesta u kvalifikacijama, Vitalij Petrov pružio je u Melbourneu sjajnu predstavu i sa svojim Renaultom stigao čak do trećeg mjesta, iza Sebastiana Vettela, branitelja naslova, te bivšeg svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

Lewis Hamilton: "Mislim da možemo objeručke prihvatiti ovakav rasplet i biti ponosni na sebe. Prije tjedan ili dva nismo očekivali biti ni među prvih pet, stoga je ovo drugo mjesto, uz pouzdan bolid, veliko postignuće. Čak smo hvatali Vettela u početku utrke i zato se unaprijed veselim nastupu u Maleziji".

"Presretan sam među ovim dečkima", prokomentirao je Rus po završetku utrke koju će dugo pamtiti.

"Cijeli je vikend bio dobar, ali nismo mogli biti sasvim sigurni gdje smo u odnosu na svoje konkurente. Došli smo u Australiju s nekim novim dijelovima, a u nedjelju samo se samo usredotočili na utrku i sve je funkcioniralo savršeno. Moramo biti ponosni na konačni ishod", dodao je Petrov.

U prvom se zavoju borio sa znatno iskusnijim vozačima, Jensonom Buttonom i Fernandom Alonsom, i nije popustio: "Start mi nije bio loš pa sam ih probao napasti. Zar sam trebao kočiti? Dignuo sam nogu s kočnice i pokušao ih proći. Bilo je sjajno".

Petrov je tako zasjenio Nicka Heidfelda, svog momčadskog kolegu koji je zamijenio ozlijeđenog Roberta Kubicu. "Mislim da ne moram odgovarati na pitanje mogu li ja biti vođa ove momčadi. Sve se vidi", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6927.03.2011. u 20:56
    to je petrov prošle sezone taktizirao i isprobavao sve staze... da ove sezone pomete konkurenciju.
    Gomez69
  • Obrisan korisnik27.03.2011. u 18:33
    mora da ima jako dobar bolid, pa prošle sezone je blago rečeno bio ne primjetan. Stvarno svaka mu čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2011. u 17:55
    treba se pitati što bi tek Kubica radio s ovim bolidom
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8827.03.2011. u 16:39
    Svaka čast Petrovu
    Dalmatinac88