Nogomet

Slaven opet traži iznenađenje na Maksimiru

Ante Pažanin, Ante Zovko • srijeda, 06.04.2011.
Slaven opet traži iznenađenje na Maksimiru
Foto: Davor Sajko

Na Maksimiru će se odigrati prvi dio drugog polufinala Hrvatskog nogometnog kupa. Slaven Belupo nada se da će kao i nedavno iznenaditi Dinamo koji je u pohodu na dvostruku krunu.

Ne tako davno Slaven Belupo je pametnom i agresivnom igrom u Maksimiru odnio bod, čime se ne može pohvaliti mnogo pomčadi u Prvoj HNL. Tada je na klupi bio Mile Petković, a nakon niza posrtaja stigao je Roy Ferenčina kako bi razdrmao momčad. U modrom su taboru sigurno pametniji kad je riječ o Farmaceutima i htjet će puno toga riješiti u prvoj utakmici.

Da bi se to dogodilo, morat će se popraviti efikasnost. Dinamo je u Kranjčevićevoj u subotu stvorio sijaset prilika, ali je odlučio individualni bljesak Adriana Calella. Zagrepčani bi ovaj put htjeli nešto više od toga jer u dvije utakmice sigurno neće biti jednostavno proći ako je novi trener uspio "galvanizirati" svlačionicu Koprivničana.

"Igramo protiv momčadi koja nas je nedavno iznenadila, a posljednju je utakmicu dobila 4:0 protiv Karlovca. Čeka nas teška, neizvjesna borba, a moramo biti spremni i - efikasni. Slaven Belupo će doći samopouzdan, igrati čvrstu, agresivnu obranu s dobrim protunapadom u kojem sudjeluju četvorica ili petorica igrača", upozorio je Vahid Halilhodžić.

Vaha se cijele sezone muči s ozljedama igrača i prava je muka sklapati momčad. Neki su van pogona, neki na putu oporavka, neki poluspremni. Oni koji se pojave u prvih jedanaest trebat će pružiti efikasniju partiju u odnosu na onu protiv Zagreba ako se uzvrat želi pretvoriti u formalnost. Inače bi finale moglo doći pod znak pitanja.

Slaven Belupo danas očekuje prvi dvoboj polufinala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama. Uvertira za ovaj dvoboj nije mogla biti ljepša, jer su Farmaceuti u nedjelju s visokih 4:0 nadigrali i pobijedili Karlovac. Bio je to najbolji mogući domaći debi na klupi za Roya Ferenčinu i u Koprivnici se nadaju da je ta pobjeda udahnula novi život u inače vrlo slabu dosadašnju sezonu. Slaven putuje u Zagreb na noge lideru prvenstva Dinamu i iako su Zagrepčani veliki favoriti u koprivničkoj momčadi se nadaju da na krilima nedjeljne pobjede mogu pružiti dobru partiju i izvući pozitivan rezultat za uzvrat na svom terenu.

Dobro raspoloženje odaje i Ferenčina koji je ovako najavio zagrebački dvoboj: "Nama je opstanak u ligi i dalje na prvom mjestu, ali i Kup nudi veliku priliku. Ne smijemo biti euforični nakon jedne pobjede. Moramo priznati da je Dinamo favorit u toj utakmici, jer je to naša najbolja momčad, a uz to igra i na domaćem terenu. Igraju se dvije utakmice pa ćemo probati izvući dobar rezultat već u prvoj. Ako ponovimo pristup i igru kao protiv Karlovca, možemo se tome i nadati."

Pogodak u gostima bio bi zlata vrijedan čega je svjestan i sam trener Slavena: "Naravno da ćemo nastojati zabiti pogodak. To bi nam u uzvratu omogućilo da lakše izbacimo Dinamo. Iako je Dinamo favorit, mi ne idemo tamo s bijelom zastavom i zato je nogomet najzanimljivija igra na svijetu. Nadamo se, optimisti smo i dat ćemo sve od sebe."

Spomenimo na kraju da će u odnosu na dvoboj s Karlovcem Ferenčina imati na raspolaganju Alena Marasa i Nicolasa Nynkeua koji su u nedjelju odrađivati žute kartone. U skladu s tim postoji mogućnost da će na Maksimiru istrčati malo izmijenjena momčad u odnosu na spomenuti prvenstveni dvoboj.

Hrvatski nogometni kup, polufinale, prva utakmica:
Dinamo - Slaven Belupo 18:00 h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!