Nogomet

Keita: "Šahtar je opasan protivnik"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.04.2011.
Keita: "Šahtar je opasan protivnik"
Foto: EPA

Nakon 5:1 pobjede nad Šahtarom strateg Barcelone, Josep Guardiola, zaključio je kako još uvijek nije riješeno pitanje prolaska u polufinale Lige prvaka, a s tim se složio i par veznjaka Xavi - Keita...

Baš kao i Guardiola, Xavi uoči uzvratnog susreta poziva na oprez. U nogometu, kaže, iznenađenja nisu rijetka. "Bila je ovo sjajna, vrhunska utakmica. Veliki je ovo korak prema polufinalu, bio bi to povijesti trenutak za nas da odmjerimo snage s Realom, ali nogomet je pun iznenađenja. Pred nama je još jedna utakmica, treba biti oprezan."

31-godišnji igrač središnjice u kratkom se osvrtu na susret dotaknuo i svojih suigrača koji nemaju priliku upisati toliko veliku minutažu poput njega. "Svi su oni danas napravili sjajan posao za rezultat i ovu momčad. Bili su važan dio u ovoj pobjedi."

A nakon još jedne visoke pobjede i vlastitog pogotka u gostujućoj mreži, veznjak Seydou Keita sjetio se i Erica Abidala.

"Abidal mi je veliki prijatelj, nešto poput brata i svi se nadamo da će se brzo vratiti u akciju. Ovaj pogodak posvećujem njemu. Pogodak je stigao u važnom trenutku, ali najvažniji će biti konačan rezultat nakon druge utakmice."

Baš kao i ostatak svlačionice katalonskog kluba, i Keita ne žuri sa slavljem. "Pred nama je novih 90 minute i možete biti sigurni da ćemo pokazati veliki respekt prema našem domaćinu jer je Šahtar iznimno opasna momčad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 16:19
    Ne virujen, mislim da im je ovo maksimum.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 15:49
    Šahtar ako ovako nastavi će za koju godinu bit u samom vrhu europskog nogometa.
    Obrisan korisnik