Nogomet

Guardiola: "Ne vjerujte mu, nije još gotovo"

Josip Piršljin • četvrtak, 07.04.2011.
Guardiola: "Ne vjerujte mu, nije još gotovo"
Foto: EPA

Nakon sinoćnje sjajne izvedbe nogometaša Barcelone u prvom četvrtfinalnom susretu Lige prvaka protiv Šahtara, trener Katalonaca Guardiola bio je jako zadovoljan, no upozorio je da još nije gotovo, te da treba odraditi uzvrat u Donjecku.

Barcelona je na Nou Campu svladala ukrajinski Šahtar naših Darija Srne i Eduarda Da Silve uvjerljivim rezultatom 5:1. Time se momčad Josepa Guardiole sasvim približila prolasku u polufinale najjačeg europskog klupskog natjecanja, a tamo bi ih po svemu sudeći trebao čekati najljući rival Real Madrid.

Trener Katalonaca je, za razliku od kolege na drugoj strani, nakon utakmice rekao da unatoč velikoj prednosti koju njegova momčad nosi u Ukrajinu, ipak nije sve gotovo: "Nemojte vjerovati Mircei Lucescu kada kaže da je sve riješeno. Ja kažem da nije jer smo i protiv Betisa u Kupu nakon 5:0 u prvom susretu uvjerljivo poraženi u uzvratu. I tada sam upozoravao, no svi su me optužili za lažnu skromnost", rekao je.

Guardiola se osvrnuo i na izostanak važnih igrača u obrani na koje sinoć nije mogao računati: "Bili smo oslabljeni neigranjem Abidala i Puyola, te smo njihov izostanak morali nadomjestiti drugim kvalitetama. Igrači koje imam na raspolaganju su fizički odlično pripremljeni i znaju se boriti", kazao je trener Barcelone i dodao: "Ovo je već treća utakmica u kojoj je Messi bio odlučujući faktor, a da nije postigao pogodak. Sposoban je donijeti nam pobjede na mnogo načina".

Trener Šahtara Lucescu nije krio nezadovoljstvo rezultatom, ali zna da se protiv ovakve Barcelone teško može igrati: "Nismo ovo očekivali. Odlučio sam igrati otvoreno, nadigravati se s Barcelonom, ali Iniesta je postigao odličan prvi gol koji nam je poremetio planove. Nakon toga pokušali smo se vratiti u utakmicu i imali smo nekoliko dobrih prilika koje nismo realizirali. Barcelona je svoje prilike znala iskoristiti i mislim kako je putnik u polufinale već odlučen", rekao je Lucescu.

"Naučit ćemo nešto iz ovog iskustva i pokušat ćemo doći do pobjede na domaćem terenu pred našim navijačima. Izgubili smo od nogometnog stroja koji zna čuvati svoju prednost, ali znam da možemo odigrati puno bolje sljedeći tjedan", zaključuje trener Šahtara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom07.04.2011. u 23:27
    Ne seri ti ninđa! Pep je uvik bija gospodin i uvik spušta balun na zemulju. Pravi profesionalac
    The Phantom
  • Yakov07.04.2011. u 15:11
    Pep ne seri
    Yakov
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 14:25
    Ostala je samo teorija...ali nikad se ne zna...treba biti oprezan u uzvratu i čuvat se žutih kartona
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 11:32
    Ajde Pep odmorit ćeš bar 4 igrača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 11:31
    gospodin kao i uvijek
    Obrisan korisnik