Košarka

"Sjetili smo se što su učinili Estudiantesu"

Iz Trevisa:Branko Barić • subota, 16.04.2011.
"Sjetili smo se što su učinili Estudiantesu"
Foto: Marin Sušić

Jevgenij Pašutin očekivano je bio ponosan na svoju momčad nakon susreta. Na konferenciji za medije istaknuo je kako su prošli u finale Eurokupa preko iznimno jake momčadi, koja ga je natjerala da maksimalno iskoristi svoje najjače snage...

"Treba istaknuti kako smo danas odigrali odličnu utakmicu i pobijedili jednu odličnu momčad", započeo je svoj govor ruski strateg. "Cilj je bio igrati jaku i čvrstu obranu te posebno paziti njihovu pick igru na najboljim igračima - Draperu i Wrightu, a taj cilj smo na kraju i ostvarili."

Novinari su primijetili kako Pašutin ovog puta nije mnogo rotirao svoje igrače kao inače, unatoč činjenici kako su stalno vodili: "Bitno je da smo mi na kraju izborili finale, a ne tko je koliko igrao. Treba imati na umu da su unatoč našem velikom vodstvu protivnici došli na 61:70 i imali priliku da se potpuno vrate u utakmicu. Znamo jako dobro da im to ne bi bio prvi put da okrenu takvu utakmicu u svoju korist, a posebno smo u glavi imali njihovu utakmicu protiv Estudiantesa kad su okrenuli -17. Zato sam morao stalno držati najbolje igrače na terenu i čuvati tu prednost."

Nakon ovako dobre predstave ruske momčadi, pitanje je mogu li uopće još štogod popraviti do finala: "Naravno da imamo prostora za napredak, ali u kojem smjeru ćemo se pripremati za utakmicu ovisit će najprije o protivniku. Benetton i Cajasol igraju dva sasvim različita tipa košarke i za svaku od tih momčadi potrebna je drukčija priprema, pa moramo prvo odgledati drugo polufinale."

Foto: Marin Sušić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!