Košarka

Vranković: "Podignula nas je obrana"

Ivor Krapac • subota, 07.05.2011.
Vranković: "Podignula nas je obrana"
Foto: FaH

Josip Vranković zasigurno je bio na sto muka nakon što je njegova momčad igrala blijedo i jedva iščupala minimalnu prednost nakon prvog poluvremena ogleda sa Splitom, presudnog za Cibonin lov na polufinale prvenstva. No, na sreću Cibosa i njihovog trenera, u trećoj četvrtini je sve otišlo u jednom smjeru, s tri gostujuće tehničke pogreške u prosvjedima protiv suđenja, što je sasvim "ubilo" utakmicu koja je, ako već ne kvalitetna, u prve dvije i početkom treće četvrtine barem bila neizvjesna...

Važnost utakmice napravila je svoje, jako su pripomogli i suci koji su vrlo rano gurnuli goste u nervozu, sudeći im niz prekršaja u prvoj četvrtini, pa je sve što smo u subotu navečer vidjeli u Domu Dražena Petrovića bilo za brz zaborav. Cibona je dobila ono po što je i išla prije početka susreta, s potpunim padom Splićana uz tri tehničke u kratkom razdoblju u trećoj dionici, koje je Bojan Bogdanović serijom slobodnih bacanja pretvorio u +14 - što demoralizirani gosti više nisu mogli stići.

Nakon pobjede, Josip Vranković nije mogao biti sretan zbog izdanja svoje momčadi u prvom poluvremenu, u kojem je Split držao priključak, a u jednom trenutku i vodio s +5. "U prve dvije četvrtine smo izgubili previše lopti, to nas je kočilo da odemo do veće razlike. Ako želimo napraviti nešto ozbiljnije, moramo smanjiti broj tih pogrešaka, u prvom poluvremenu gubili smo jako puno lopti u tranziciji i to me najviše brinulo".

Vezane vijesti

"Puno sam rotirao, igrao i s višom postavom, tražili smo ritam", dodao je trener Cibosa, koji je u odlučujućem periodu, u trećoj četvrtini, istaknuo bolji obrambeni pristup svoje momčadi: "Tada smo definitivno dobro reagirali, pogotovo Rozić, koji je napravio odličan posao".

Umjesto isključenog Splitovog trenera Mladena Vuškovića, koji je morao s klupe nakon dvije uzastopne tehničke tri i pol minute do kraja treće četvrtine, u nastavku utakmice goste je vodio njegov pomoćnik Marko Miličić, koji je, bez obzira na sve što se zbivalo, nakon utakmice preskočio priču o suđenju: "Ne smijemo komentirati suce, ne bih o tome... Zbog čega one tehničke? Trener je prvu dobio zbog prigovora, a onda je pitao zašto ne smije prigovoriti, pa su mu dali i drugu".

"Čestitam Ciboni na pobjedi, a mi možemo biti zadovoljni zbog prve dvije četvrtine koje smo odigrali odlično protiv momčadi koja je vrlo jaka. U trećoj ste sve vidjeli, dobili smo seriju tehničkih i tu nam je Cibona pobjegla", zaključio je Miličić ovu priču.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!