Košarka

Alkar uvjerljiv protiv Zaboka

Iz ŠSD Sinj:Mišo Gulić • subota, 07.05.2011.
Alkar uvjerljiv protiv Zaboka
Foto: Bruno Karadža

Alkar je vrlo uvjerljivom predstavom u drugom dijelu utakmice svladao goste iz Zaboka te ispisao pozivnicu svim ljubiteljima košarke za utakmicu s Cibonom koja je na rasporedu u srijedu.

Dvanaesto kolo Lige za prvaka Alkaru je donijelo četvrtu pobjedu te ispralo gorak okus dvaju poraza od Zagreba i Zadra. Iako su gosti u većem dijelu prvog poluvremena imali rezultatsku prednost, utakmicu je presudio sjajan ulazak Sinjana u treći period i povratka za goste više nije bilo.

Zoran Nikolić, pomoćni trener Alkara: "Uvod nismo odigrali po dogovoru, što je donekle i razumljivo zbog ovog ritma natjecanja. Nastavak smo odigrali kako znamo i onda bodovi nisu došli pod znak pitanja. Moram istaknuti i Antu Delaša koji je pod injekcijama odigrao ovaj susret i pokazao koliko mu znači ovaj klub i ovi navijači."

Hrvoje Perinčić, igrač Zaboka: "Dali smo sve od sebe, ali moram priznati kako je u ovom trenutku Alkar bolja momčad. Istinski je gušt doći u Sinj i igrati pred ovakvim navijačima."

Utakmica u kojoj je Alkar bio u ulozi favorita, izgleda da je bila otegotna okolnost za domaće košarkaše pa su gosti iskoristili priliku i već nakon dvije minute imali šest koševa viška (4:10). Alkar brzo povezuje redove te koševima Radića i Župića hvata priključak, a tek u zadnjoj minuti dolazi do prvog vodstva od 17:16 , što je bio i rezultat prve četvrtine.

Zabočani dvjema tricama, Peklarića i Smajlagića, otvaraju drugu četvrtinu, ali odlični Delaš ne dozvoljava gostima da naprave novi značajniji odmak. Do poluvremena se igralo koš za koš, ali Sinjani tricom Bilobrka u zadnjoj minuti dolaze do minimalne prednosti od 36:35, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Nakon pregrupiranja snaga, Alkari u treću četvrtinu ulaze vrlo odlučno i agresivnom obranom prisiljavaju goste na niz nerezonskih šuteva te nakon četiri minute košem Ćurkovića bježe na +9 (44:35).U istoj minuti, sa crte za slobodna bacanja, prve koševe za Zabok postiže Brnas, a isti su primjer slijedili i Lozančić te Krajačić.

Sinjani u tom periodu nisu do kraja znali naplatiti potpunu "stvaralačku" krizu gostiju pa Zabok koševima Peklarića i Perinčića, prvima iz igre u trećoj četvrtini, dolazi na samo -5 (50:45).

Ipak , po prokušanom receptu, u zadnjoj minuti četvrtine ponovno zabija Bilobrk i svojoj momčadi omogućuje komotnu situaciju pred posljednji period susreta (54:45).

Nakon odlične prve četvrtine, ponovno Ivica Radić uništava centarsku liniju gostiju i serijom koševa osigurava mirnu završnicu svojim suigračima.

U 36. minuti susreta, tricama Modrića i Župića, Sinjani odlaze na devetnaest koševa razlike (67:48) i time je utakmicu odvode u mirnije vode.. Do kraja susreta priliku za dokazivanje dobile su i mlade nade Alkara, Primorac i Perić, što su i iskoristili te postigli koševe za konačnih 79:55.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!