Nogomet

Toplak: "Tisuće bi se odmah mijenjale s nama"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • utorak, 10.05.2011.
Toplak: "Tisuće bi se odmah mijenjale s nama"
Foto: Sandro Donda

U utakmicu finala Kupa protiv Dinama Varaždinci idu bez i najmanjeg tračka straha. Ne samo da nemaju što izgubiti, nego su u poziciji za koju bi mnogi igrači dali puno.

"U Hrvatskoj postoji tisuću nogometaša koji bi se sigurno mijenjali s nama u ovom trenutku", kazao nam je Samir Toplak u najavi susreta s Dinamom. "Mnogi bi dali puno toga da mogu nastupati u finalu, a mi smo to pravo zasluženo osvojili, znojem i napornim radom, odricanjem, pa sutra idemo guštati."

Zbog toga se Varaždinci Maksimira nimalo ne boje. Svoj su ovosezonski cilj u Kupu prebacili, plasirali su se k tome bez novčića u džepu u europsko natjecanje, i jedino što sad moraju jest pokazati svoju kvalitetu.

Problem su svakako dva poraza koja su Varaždinci doživjeli, od Lokomotive i od Osijeka, što je psihološki poljuljalo momčad, no stručni je stožer radio s igračima na samopouzdanju: "U ponedjeljak su mi dečki još bili poljuljani, no pokušali smo im objasniti važnost trenutka pred nama i praznik nogometa koji će se u Maksimiru događati u srijedu. Danas smo odradili dva jako dobra treninga i mislim da dolazimo u pravo raspoloženje", rekao nam je Toplak.

Po šesti puta ove sezone, interesantno, Varaždin će igrati protiv ekipe koja je netom promijenila trenera. U četiri navrata im je to donijelo dobar rezultat, Osijek je bio kiks, a o Mariju Totu na klupi Dinama Toplak kaže: "Tot je izuzetan teoretičar i taktičar, mnogo mi je pomogao na Akademiji gdje mi je bio predavač i mislim da je prava duša od čovjeka. No, isto tako, mislim da nema baš puno iskustva u vođenju ekipe na toj razini i to će svakako biti naša prednost. Međutim, on ima najbolju ekipu u Hrvatskoj."

Tot je u najavi susreta kazao kako se nada da će "vitezovi Dinama pokazati zašto igraju u ovom klubu", što je Toplak komentirao: "Ja sam bio stranac u ekipi, igrao sam u Njemačkoj, i znam da se nikad ne može osjećati prava pripadnost stranom klubu. Zato jest uzaludno na takav način pokušati motivirati ekipu u kojoj imaš devet stranaca. Istina je ipak da ćemo mi morati odigrati iznad svojih mogućnosti ako ćemo željeti pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2011. u 21:40
    e nećete razbojnici
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2011. u 21:33
    ajmo dečki po pokal!
    Obrisan korisnik