Nogomet

Tot: "Dogovorili smo se neke stvari"

S Maksimira:Ivana Strahija, Borna Rupnik • srijeda, 11.05.2011.
Tot: "Dogovorili smo se neke stvari"
Foto: FaH

Mario Tot u svojoj je prvoj utakmici na klupi Dinama ubilježio uvjerljivu pobjedu i stekao veliku prednost za uzvrat u Varaždinu. Samir Toplak žali za pogreškama koje su domaćinu olakšale posao...

Nakon Dinamove pobjede u prvoj finalnoj utakmici Kupa nije se mnogo pričalo u uzvratu. Mario Tot i Samir Toplak svjesni su da je pitanje osvajača trofeja nakon zagrebačkih 5:1 praktično riješeno.

Samir Toplak: "U uzvratu ćemo probati učiti, još smo prvi razred osnovne škole. Bio bih idiot da kažem da imamo velike šanse, iako nismo igrali tako loše kako rezultat pokazuje".

"Žao mi je što je moj kolega s akademije doživio ovakav poraz, nisu nikome dragi. Ali događa se. Meni nije bilo lako, emocije su prevladavale zbog prve utakmice i dugo će mi ostati u sjećanju", rekao je čovjek koji je sjedio na Dinamovoj klupi.

No, nije Tot imao samo pohvale za svoju momčad: "U drugom dijelu prvog poluvremena nismo dobro stajali na terenu, Varaždin je imao dobar posjed lopte i pokušavao. Ali kada nam se malo otvorilo, kad nam je krenulo, bilo je mnogo bolje".

Naravno, postavilo se pitanje što se promijenilo u odnosu na mandat Vahida Halilhodžića. "Malo smo razgovarali u svlačionici, imali smo dva treninga, dogovorili smo se neke stvari i igrači su to prihvatili".

Strateg Varaždina počeo je čestitkom svom kolegi: "Ako je netko zaslužio ovakvu pobjedu, to je on".

Mario Tot: "Imamo ipak još mnogo posla, premda ste vidjeli lepršavog Antu Rukavinu, jako dobrog Sammira, a dobro su odgovorili i oni koji su imali manju minutažu".

"Mi nismo bili loši, pokušavali smo uspostaviti pas-igru nakon vodstva, ali smo u najgore vrijeme primili drugi gol. Po stoti put nam se ponavljaju individualne pogreške. Poklonili smo loptu Dinamu, a oni imaju kvalitetu i to su iskoristili. Taktički nismo igrali ništa drugačije u prvom i drugom poluvremenu, samo nedostaje nam iskustva u zadnjoj liniji kao što Dinamo ima s Tonelom i Cufreom", nastavio je Samir Toplak.

"Nismo se mi svjesno povukli, bilo je dobro dok smo bili koncentrirani. Lopte smo gubili počinjući svoje napade", dodao je.

Zašto je izašao Davor Vugrinec? "Imao je problema s koljenom. Boli ga, a svježim smo igračima pokušali pritisnuti Dinamovu zadnju liniju", odgovorio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 16:03
    gledam utakmicu, padne prvi gol, postanem nervozna i razmišljam si - ok, neka oni sad pobjede i sa 1:0, bumo ih u Varaždinu pobjedili... tračak nade i veliki smajlić na licu donosi mi izjednačenje... ali onda, u nadoknadi padne drugi gol... "super!" počne drugo poluvrijeme i ja se osjećam kao da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 12:17
    e toplak, toplak... opet stare greske varteksa u kljucnim utakmicama. srebrenko posavec, igrac koji nije igrao ni jednu utakmicu od pocetka, ti ga stavis u finalu kupa... sušac, nije igrao zadnje 3 -4 utakmice radi lose forme, ti ga stavis u prvu postavu u finalu kupa... i jos samo poruka bahatim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 11:14
    Kakve veze ima Zadar sa angažmanom igrača? Treba i Zadru zabiti 5 komada i naplatiti sve od prije. Kad se samo sjetim Ivana Bošnjaka onako krvave glave, a Zadrani idu na nož... 5 komada, kažem ja!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 11:12
    Treba Totu dati priliku! Ako se pokaže da zna zašto ga se ne bi ostavilo? Vaha je bio car (trenersko znanje, autoriter i sl.) a o njegovim dogovorima i ostalom s Mamićima neću komentirati jer ne znam kao ni mnogi pravu istinu. Ako već Vaha ne može, nek proba Tot, dobro poznaje ekipu i upućen je u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 09:47
    Varaždin je sinoč prošao kako je prošao ali se može tješiti da je prije mjesec dana smijenio Hajduku trenera Vučevića pobjedom nad "velikim i moćnim" Hajdukom
    Obrisan korisnik