Nogomet

Nesretan kraj odličnih mladih Pjesnika

Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • subota, 14.05.2011.
Nesretan kraj odličnih mladih Pjesnika

Nakon pobjede i poraza i osvojenog trećeg mjesta prvoga dana, mladi Pjesnici u preostale su dvije utakmice skupine B stigli do nove pobjede i remija i time se plasirali u četvrtinu finala europske završnice U-15 sastava. No, tamo ih je unatoč hrabroj predstavi na jedanaesterce zaustavio turski Fenerbahče...

U prvoj utakmici dugog dana Nike Premier Cup završnice za Europu momčad Krešimira Gojuna i Andreja Miokovića sastala se s vršnjacima iz bečke Austrije koji su nakon prvoga dana držali vodeću poziciju. Rezultat 1:1 najrealniji je ishod ovog susreta, obje momčadi iskoristile su samo jednu od mnogih prilika koje su stvorile, a među bijelima posebno su se istaknuli vratar Fabečić i strijelac Fran Brodić.

Došli Marković i Srebrić

Subotnji susret Zagreba i Malmöa došli su pogledati predsjednik i glavni tajnik HNS-a, Vlatko Marković i Zorislav Srebrić, koji su se nakon njega uputili na sastanak s direktoricom NIKE footballa za Europu i Afriku.

Podjelom bodova i ishodima drugih susreta Zagrebu je u četvrtom dvoboju dovoljan bio bod protiv Genka, no hrvatski je predstavnik natjecanje po skupinama okončao novom pobjedom. Mrežu belgijskog sastava pogodili su Krešić i Prša. Drugim mjestom u skupini Pjesnici su stigli do eliminacijske faze natjecanja te su za idućeg protivnika dobili Fenerbahče koji je u svojoj D skupini upisao sve četiri pobjede.

Zagreb je Turke, momčad koja je zasad najviše pokazala na cijelom turniru, najviše namučio. Nakon prvog dijela, u kojem je Fenerbahče bio igrački bolji, a Zagreb uzvraćao borbenošću, rezultat je glasio 1:1, a strijelac za hrvatskog predstavnika bio je Hodak. U nastavku nije bilo pogodaka, pa su putnika u polufinale morali odlučili udarci s bijele točke. Ta je lutrija ipak pripala Fenerbahčeu.

Nike Premier Cup, skupina B:
Zagreb – Austrija 1:1
Beitar – Genk 2:0
Austrija – Malmö 1:1
Zagreb – Genk 2:0

Nike Premier Cup, četvrtfinale:
Zagreb – Fenerbahče 1:1 (4:5 - 11m)

Foto: Robert Bogataj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!