Nogomet

Mladi Pjesnici u borbi za Manchester

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.05.2011.
Mladi Pjesnici u borbi za Manchester
Foto: Mihaela Bradovski

Kvalitetu nogometne Škole NK Zagreb proteklog je mjeseca potvrdila i selekcija igrača rođenih 1996. godine i mlađih. Momčad Krešimira Gojuna pobjedom na 14. NIKE Premier Cup izdanju za Hrvatsku osigurala je nastup na europskoj završnici koja će se održati od 12. do 15. svibnja u Budimpešti...

Mladi zagrebaši hrvatsku su završnicu okončali bez poraza, ali i bez primljenog pogotka te nakon godine dana "pauze" ponovno putuju na europsku završnicu. Zagrebovi mlađi pioniri prije dvije godine nastupili su u Genku i osvojili deveto mjesto.

Ovogodišnje izdanje NIKE Premier Cupa ugostit će Budimpešta, točnije poznata Puskás Akademija nogometa. Na njoj će sudjelovati 20 momčadi, a dvije najbolje otputovati će na svjetsku završnicu koja se tradicionalno održava u Manchesteru.

Na europskoj završnici osim Zagreba sudjelovat će U-15 sastavi: FK Austria Wien, KRC Genk, SK Sigma Olomouc, Brondby I.F., FC Honka, MTK Budapest, Beitar Tobruk, PSV Eindhoven, Viking Football, KP Legia Warszawa, F.C. Porto, Konoplev Football Academy, FC Red Star, MFK Kosice, NK Maribor, Malmö FF, FC Aarau, Fenerbahçe SK te domaćin Puskás Academy.

Europska završnica NIKE Premier Cupa započinje u četvrtak, 12. svibnja, službenom ceremonijom otvaranja, a zatim i izvlačenjem parova, sve s početkom u 19 sati. Finalni susret na rasporedu je 15. svibnja u 15:30.

Osvojeni naslov mladih Pjesnika na 14. izdanju ovog natjecanja za Hrvatsku njihov je šesti ukupno. Jedan manje osvojio je Dinamo, dok su se Hajduk, Šibenik i Rijeka jednom okitili naslovom najbolje momčadi u ovoj dobnoj kategoriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!