Nogomet

Zagrebašima pobjeda i poraz

Mihaela Bradovski • subota, 14.05.2011.
Zagrebašima pobjeda i poraz

Prvoga dana europske završnice NIKE Premier Cupa mladi nogometaši Zagreba upisali su pobjedu i poraz. Danas su na rasporedu preostale dvije utakmice u kojima će tražiti plasman u drugi krug natjecanja...

Ždrijeb je mlade Pjesnike smjestio u skupinu s izraelskim Beitar Tobrukom, švedskim Malmöm, belgijskim Genkom i Austrijom iz Beča. Nakon pauziranja u prvom kolu momčad Krešimira Gojuna i Andreja Miokovića odmjerila je snage s vršnjacima iz Izraela.

Tablica

1. Austrija Beč 6 (dvije utakmice)
2. Malmö 4 (3)
3. Zagreb 3 (2)
4. Genk 3 (2)
5. Beitar 1 (3)

Zahvaljujući pogocima Hodaka, Brodića (2) i Bašića Zagreb je upisao uvjerljivu pobjedu, dok je njegova mreža, baš kao i tokom hrvatske završnice, ostala netaknuta.

U drugoj utakmici zagrebaši nisu imali sreće i pribranosti u završnici akcija, brojne prilike ostale su nerealizirane i prvi dan zaključen je porazom od dva pogotka razlike. Uspješniji su bili mladi nogometaši Malmöa.

Drugi krug natjecanja bijeli će tražiti kroz današnja preostala dva dvoboja. U 10:30 na rasporedu je dvoboj s Austrijom, a dva sata kasnije i s Genkom. U slučaja prolaska skupine mogući protivnici Zagreba dolaze iz skupine D (PSV, Fenerbahče, Košice, Brondby, Aarau).

Hrvatsku na europskoj završnici predstavljaju: Fabečić, Ćosić, Žeželj, Krsnik, Šunjić, Krešić, Jurković, Miličević, Brodić, Prša, Hodak, Glasnović, Novaković, Obadić, Bašić i Šimunović.

NIKE Premier Cup, skupina B:
Beitar – Malmö 1:1
Austrija – Genk 2:0
Zagreb – Beitar 4:0
Malmö – Genk 1:2
Austrija –Beitar 1:0
Zagreb – Malmö 0:2

Foto: Robert Bogataj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!