Nogomet

Pjesnici sedmi, nagrađen Brodić

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.05.2011.
Pjesnici sedmi, nagrađen Brodić

Mladi nogometaši Zagreba, rođeni 1996. godine i mlađi, europsku završnicu NIKE Premier Cupa završili su na odličnom sedmom mjestu. Turski Fenerbahče očekivano je osvojio naslov najbolje momčadi u konkurenciji njih 20, no najboljeg pojedinca turnira u svom sastavu imaju upravo Pjesnici...

Nakon nespretnog ispadanja na jedanaesterce u četvrtini finala, mladi zagrebaši u razigravanju za plasman izgubili su od Sigme Olomouc s minimalnih 1:0, a zatim su istim rezultatom svladali finsku Honku za konačno sedmo mjesto.

Jedini pogodak na susretu djelo je Frana Brodića koji je s ukupno četiri pogotka podijelio nagradu za najboljeg strijelca turnira. Potvrda kvalitetnog rada Zagrebove škole nogometa, ali i njegova talenta je i nagrada za najboljeg igrača turnira. Kao takav Brodić je pronašao mjesto i u idealnom sastavu ovogodišnje završnice za Europu, a uspjeh je tim veći što je jedan od najmlađih sudionika.

Pobjednik turnira je turski Fenerbahče koja je u finalu pobijedila PSV rezultatom 2:0 i time i konačnim plasmanom potvrdila ono što je bilo vidljivo već nakon uvodnih utakmica. Fener je kvalitetom bio najdominantnija i najbolja momčad NIKE Premier Cup završnice. Valja istaknuti da je Zagreb jedina momčad koja je prvaku postigla pogodak u regularnom djelu utakmice.

NIKE Premier Cup, razigravanje:
Zagreb – Sigma Olomouc 0:1
Zagreb – Honka 1:0

Foto: Robert Bogataj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2011. u 23:24
    kaj fali dresovima? zakaj minusi? :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.05.2011. u 21:24
    kako dobri dresovi zagrebovih klinaca. nadam se da će takve imati i seniori! bit će hit druge lige dogodine
    Obrisan korisnik