Košarka

Video: Obrana Bullsa ugušila napad Miamija

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 16.05.2011.
Video: Obrana Bullsa ugušila napad Miamija
Foto: EPA

Chicago Bullsi odličnom su igrom izborili pobjedu u prvoj utakmici finalne serije Istoka protiv Miami Heata. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, domaćini su fantastičnom obranom prelomili otpor gostiju s Floride...

Chicago Bullsi slavili su rezultatom 103:82 u prvoj utakmici, zahvaljujući prvenstveno odličnoj obrani pomoću koje su dominirali drugim poluvremenom.

28 poena i šest asistencija upisao je Derrick Rose, 21 koš i sedam skokova zabilježio je odlični Luol Deng, Carlos Boozer zabio je 14 koševa i dodao devet skokova, a čak 14 skokova imao je Joakim Noah. Jako dobru utakmicu s klupe je odigrao Taj Gibson zabivši devet poena uključujući nekoliko fantastičnih zakucavanja, ugrabivši sedam skokova i odigravši jako dobro u obrani.

Vezane vijesti

"Jeste li vidjeli ona Gibsonova zakucavanja? To nas je inspiriralo. Poželio sam da i ja opet imam 22 godine. Osjetio sam to. Kad je on to napravio, kao da smo to napravili i svi mi", oduševljen je bio Boozer.

Joakim Noah: "Imali smo osjećaj da se možemo natjecati s bilo kim. Ovo je trenutno jako uzbudljiva situacija. Pozicija u kojoj se nalazimo je nevjerojatna. Još nismo zadovoljni i čeka nas dugačak put. Nitko nije vjerovao da možemo stići do ovdje. Mi nismo razmišljali ni o pohvalama ni o kritikama. Fokusirani smo na ono što trebamo napraviti i vjerujemo jedni drugima."

LeBron James "Igrate čvrstu obranu, oni šutiraju i onda uhvate skok u napadu, izbace loptu do linije za tricu i zabiju polaganjem ili zakucavanjem. Te stvari su demoralizirajuće na obrambenu momčad. Moramo pronaći način kako da to očistimo."

Momčadi su nakon potpuno izjednačenog prvog dijela na odmor otišle pri rezultatu 48:48. Chicago se zatim odvojio serijom 10:0 u trećoj četvrtini koju su odnijeli rezultatom 24:15, a u istom tonu su nastavili i u četvrtoj dionici kojom su dominirali i završili je s 31:19.

Deng je napravio odličan posao na LeBronu Jamesu zadržavši ga na 15 poena uz šut 5/15. James je dodao još šest skokova i šest asistencija. Neefikasnu večer imao je i Dwyane Wade koji je zabio 18 koševa uz šut 7/17. Miami je u igri držao raspoloženi Chris Bosh koji je utakmicu završio s 30 koševa i devet skokova.

"Napravili su dobar posao vršeći pritisak nad nama. Nismo imali dobar protok lopte. Šutirali smo već pri kraju napada i morali smo pucati neke nerezonske šuteve", izjavio je Wade nakon utakmice.

Osobitu dominaciju Bullsi su demonstrirali pod koševima. Nadskakali su Miami 45-33, ali razliku je napravilo čak 19(!) napadačkih skokova Chicaga iz kojih su nerijetko stvarali nove šanse i zabijali. Heat je također skupio i 16 izgubljenih lopti, a domaćini su ih ukrali čak 11 (četiri puta Deng).

"Oni imaju odlične igrače u svojoj momčadi. Moraš se pobrinuti da ne dođu do otvorenih šuteva, vršiti pritisak na njih i pobrinuti se da ne ulaze u reket. Pobrinuli smo se da nalete na naša tijela svaki puta kada bi krenuli prema reketu", izjavio je Rose.

Prve nositelje Istoka sinoć je išla i trica kojih su zabili deset uz šut od 47,6%, a ponovno ih je predvodio Deng zabivši četiri trice. Iz napada nakon napadačkog skoka Chicago je zabio čak 31 poen.

Chicago tako ostaje crna mačka Miami Heata. Ove sezone ih još nijednom nisu pobijedili. Druga utakmica igra se ponovno u Chicagu u večeri sa srijede na četvrtak.

NBA, doigravanje

polufinale

Chicago Bulls103:82Miami Heat
Dallas Mavericks121:112Oklahoma City Thunder
Chicago Bulls75:85Miami Heat
Dallas Mavericks100:106Oklahoma City Thunder
Oklahoma City Thunder87:93Dallas Mavericks
Miami Heat96:85Chicago Bulls
Oklahoma City Thunder105:112 *Dallas Mavericks
Miami Heat101:93 *Chicago Bulls
Dallas Mavericks100:96Oklahoma City Thunder
Chicago Bulls80:83Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ziki17.05.2011. u 11:54
    Misliš da će ih sad razigravati kad ih nisu razigravali cijele sezone? 3 na 5 će teško do naslova.
    ziki
  • Obrisan korisnik16.05.2011. u 21:34
    veliki sam fan Bostona, ali kako je zasluženo ispao, dalje u playoff-u simpatiziram Bullse. Može se reć da će oni voditi glavnu riječ na Istoku narednih par godina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2011. u 21:32
    irilov slažem se lebron i wade su igrali koliko su im deng i ekipa dali  i sigurno tu obranu mogu ponovit u srijedu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2011. u 20:20
    thibodeau nije dzabe strucnjak za obranu,nije dzabe ucio od doca riversa i s njime sidio tolike godine da bi dosa vamo na izlet,i upravo to svoje znanje prinosi na ekipu u pravom trenutku protiv"velike trojke"...za nba ligu je prava stvar sta se prica opet o chicago ko u vrime mj-a,svi ih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2011. u 18:12
    ispravak netočnog navoda,druga utakmica se igra u Miami-ju
    Obrisan korisnik