Automoto

Vettel: "Bilo je teško oduprijeti se"

Mišo Gulić • nedjelja, 22.05.2011.
Vettel: "Bilo je teško oduprijeti se"
Foto: EPA

Sebastian Vettel bio je presretan nakon utrke ističući kako je ključan trenutak bilo drugo zaustavljanje u boksu, ali i da je bio potpuno iznenađem sjajnim startom Fernanda Alonsa. McLarenov dvojac uglavnom je komplimentirao ljudima u svojoj momčadi, prije svega za velik napredak koji rade iz utrke u utrku.

U prilično dramatičnoj završnici, Sebastian Vettel uspio je obraniti prvu poziciju ispred zahuktalog Hamiltona, a zadovoljstvo nije krio ni na press konferenciji gdje je posebno apostrofirao ponovne probleme s KERS sustavom dok je Hamilton ključnim ocijenio sam početak utrke kada je uspio održati priključak s vodećim trojcem. Button se osvrnuo na odličan rad ljudi u pit stopu i to okarakterizirao kao ključnim detaljom.

Veliko veselje i "yabba-dabba-doo" na samom kraju, bila je potvrda onoga što je i sam Vettel rekao neposredno nakon utrke: "Ovo je bila velika pobjeda za nas, jer je bila zaista jako teško oduprijeti se McLarenu. Odlično sam startao, ali sam ostao jako iznenađen kada se ispred mene stvorio Fernando Alonso, ali na sreću uspjeli smo ga uhvatiti kroz bokseve. Lewis je odvozio sjajnu utrku i kad god bih pogledao, on je bio u retrovizoru i stalno sam strepio od novog napada, a pogotovo je opasan bio u zadnjem sektoru. Na kraju su i gume bile u prilično lošem stanju pa me sve podsjetilo na utrku u Kini, ali na sreću uspjeli smo izvući maksimum i osvojiti prvo mjesto.

Ponovno problemi s KERS sustavom bila je otegotna okolnost za Red Bull, što je i sam Vettel potvrdio: "Zaista nije lako voziti kada znate da nemate jednake uvjete kao drugi. Tijekom cijele utrke je malo funkcionirao pa ga opet nije bilo, ali srećom je donekle proradio u zadnja dva kruga. I zbog toga je ova pobjeda još vrjednija i ovo je potvrda da smo zaista jaki."

Lewis Hamilton istaknuo je veliki napredak u odnosu na prije, pogotovo u činjenici što i na samim kvalifikacija sve bolje izgledaju: "Nema govora o tome da smo razočarani, jer tim je izvukao maksimum iz samog bolida i hvala im na tome. Ključ utrke je bio ostati u priključku sa vodećima, a na sreću to smo i uspjeli. Sebastian je bio prebrz na izlascima iz zavoja i nisam ga mogao sustići na ravnim dijelovima. Nama je jako važno što postižemo sve bolja i bolja vremena na kvalifikacijama pa se nadamo i još boljim rezultatima u budućnosti.", a posebno se osvrnuo na sljedeću utrku koja će se održati u Monacu: " Veselim se toj utrci iz razloga što na njoj ipak vozačke vještine dolaze do izražaja pa se nadam da ću biti još bliže pobjedi no danas."

Trećeplasirani Jenson Button ponovno je potvrdio sjajne taktičke osobine i na kraju je bio zadovoljan ostvarenim: "Nakon onakvog katastrofalnog starta nisam znao čemu se nadati. Sva sreća pa smo odabrali najbolju moguću taktiku, a tu su ključnu ulogu odigrali momci u boksu. Ovo je velika pobjeda momčadi i zaista im hvala na odlično odrađenom poslu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!