Automoto

"Nažalost, bio sam predobar u kvalifikacijama"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.05.2011.
"Nažalost, bio sam predobar u kvalifikacijama"
Foto: EPA

Fernando Alonso iskazao se na Velikoj nagradi Španjolske odličnim startom u utrku. Međutim, završio je na petom mjestu i pokušao pojasniti zašto je tome bilo tako...

Dva Red Bulla na startu u Barceloni ostala su do prvog zavoja u sjenu crvenog Ferrarija Fernanda Alonsa, koji se probio na prvo mjesto i podgrijao nadu da bi se mogao boriti za pobjedu. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, Alonso je polako padao u poretku.

Felipe Massa: "Najveći nam je problem bio staviti tvrđe gume. Uopće ne drže bolid, i tu smo izgubili u odnosu na druge momčadi. Poslije sam imao problema i s mjenjačem pa jednostavno nisam mogao nastaviti. Nadam se da ćemo u Monte Carlu moći koristiti mekše komponente i nadam se da ćemo biti bolji nego u Španjolskoj".

"Jednostavno nismo bili dovoljno brzi, to je ključna stvar. Nažalost, bio sam predobar u kvalifikacijama i završio četvrti. Da sam startao u utrku kao osmi ili deveti, opet bih završio oko petog mjesta i to bi bio sjajan rezultat", ispričao je španjolski vozač, bivši svjetski prvak.

"U kvalifikacijama sam napravio dobar krug, ali izvan realnih mogućnosti. Na to se nadovezao i dobar start u utrku, pa sada sve djeluje tužno, ali to je stvarnost", dodao je.

Fernando Alonso ističe da Ferrari ipak još nije materijal za konstantan boravak u borbi za pobjede, u konkurenciji dominantnog Red Bulla i vrlo dobrog McLarena: "Našao sam se u vodstvu, ali nisam ga imao kako održati".

"Krug po krug sam gubio korak. Ali vidjet ćemo, rođen sam tvrdoglav i mislim da imamo još vremena. Trenutačno nemamo brzinu za pobijediti Red Bull, bježe nam i u poretku, ali daleko je kraj", zaključio je Fernando Alonso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 21:41
    Ferrari jednostavno nema bolid za utrku! na kval. ce jos nesto uspjet napravit al to je jedan dobar krug. Nema konstante i losi su... O Massi necu govorit...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 16:14
    Ferrariju je bolje da odma sad počme sa pripremama za sljedeću sezonu. ovu mogu prekrižiti. čudno mi je da su toliko iza red bulla.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 15:55
    Kako sezona odmiče, čini mi se da Red Bull "ima krila..." :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 14:27
    daleko je kraj haha krug zaostatka se ne nadoknadjuje
    Obrisan korisnik