Tenis

Jurak i Daniilidou izgubile na startu

Iz Pariza za Sportnet:Maja Giljanović • srijeda, 25.05.2011.
Jurak i Daniilidou izgubile na startu

Teren broj četiri na kojem je Mirjana Lučić izborila drugo kolo u paru s Aravane Rezai nije inspirirao Dariju Jurak, Zagrepčanka i Eleni Daniilidou izdržale su samo 66 minuta i od Anna-Lene Grönefeld i Patty Schnyder izgubile dvaput po 6:3.

Polufinalistica WTA turnira u Fesu sredinom i u Estorilu koncem travnja te finalistica ITF Challengera u Cagnes-sur-Meru početkom svibnja Darija Jurak je u posljednja dva tjedna izgubila formu. Zagrepčanka je u paru s Mervanom Jugić-Salkić prošli tjedan ispala u prvom kolu Bruxellesa, a i na Roland Garrosu je izgubila na startu. Nije na 86. mjestu drugoj najbolje rangiranoj hrvatskoj igračici na WTA rang-listi (iza Petre Martić na 75. mjestu) najboljih u parovima pomogla ni promjena partnerice, 27-godišnjakinja i Eleni Daniilidou protiv Anna-Lene Grönefeld i Patty Schnyder na terenu su izdržale 66 minuta i izgubile dvaput po 6:3.

1.SET

Od početka su se Jurak i Daniilidou našle u zaostatku, Grönefeld i Schnyder uzele su servis Zagrepčanke i povele 2:0. U sljedećem gemu break su odmah i izgubile, ali Jurak se na 2:3 suočava s nove dvije break-lopte (15:40) i ponovno gubi svoj početni udarac. Ovog su puta Njemica i Švicarka čvršće, izvukle su pouku, odvojile se na 5:2 i bez da im je ruka više zadrhtala nakon pola sata izborile vodstvo od 1:0 setovima. Jurak i Daniilidou nije pomoglo ni 86 % prvog servisa budući su osvojile samo 46 % poena nakon što su ga ubacile, ni return ih nije osobito slušao (35 %) i s obzirom da su osvojile ukupno osam poena manje nečem više od 3:6 nisu se ni mogle nadati.

2.SET

Isti se scenarij ponovio i početkom drugog seta, Jurak ponovno gubi servis, Grönefeld osvaja svoj, a ovog puta početni udarac ne sluša ni Daniilidou i prije nego su se i okrenule Zagrepčanka i Grkinja gubile su 0:3. Schnyder im je pružila slamku spasa, uzele su servis 32-godišnjakinje za koju se u kuloarima šuška da joj je Roland Garros možda i posljednji turnir u karijeri, smanjile na 1:3, a i Jurak je napokon pronašla ruku i osvojila svoj servis (2:3). Mogle su se i definitivno vratiti u ravnotežu samo da su iskoristile break-loptu na servis Grönefeld, međutim, Njemica se izvukla (4:2) i priči je ubrzo došao kraj. Jurak i drugi put u setu i četvrti put ukupno gubi servis i Grönefeld i Schnyder nakon što su u drugom setu osvojile 71 % poena nakon prvog servisa i ukupno sedam poena više od Jurak i Daniilidou dolaze do novih 6:3 i prolaze u drugo kolo gdje ih čekaju prve nositeljice i najbolji par svijeta Gisela Dulko i Flavia Pennetta koje su nadoknadile gubitak prvog seta i Su-Wei Hsieh i Coco Vandweghe u nastavku ostavile na samo jednom gemu (3:6, 6:1, 6:0).

Jurak je ovo bio treći nastup u paru na Roland Garrosu, prošle godine su ona i Martić u prvom kolu pobijedile Claire Feuerstein i Stephanie Foretz Gacon prije nego su izgubile u drugom od drugih nositeljica Nurije Llagostere Vives i Maria-Jose Martinez Sanchez, a 2004. je u paru s Jugić-Salkić baš kao i danas ispala u prvom kolu (Callens/Tu).

Roland Garros, prvo kolo parova, tenisačice:
JURAK/Daniilidou (Hrvatska/Grčka) – Grönefeld/Schnyder (Njemačka/Švicarska) 3:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!