Tenis

Izvukle se Wozniacki i Zvonareva

Tea Lokas • srijeda, 25.05.2011.
Izvukle se Wozniacki i Zvonareva
Foto: EPA

U ženskom dijelu ždrijeba Roland Garrosa četvrtog dana turnira nije bilo iznenađenja. Vera Zvonareva i Caroline Wozniacki nisu imale najuspješnije izvedbe u drugom kolu, ali status favoritkinja ipak su potvrdile. Barem protiv protivnica puno nižeg ranga...

Iako je slavila u dva seta, prva tenisačica svijeta nije briljirala u meču protiv Kanađanke Wozniak, a da bi konkurirala za naslov u Parizu morat će drastično podignuti razinu igre na zemljanog podlozi, jer, puno opasnije igračice od 162. na svijetu dolaze.

Wozniacki je i sama priznala da u drugom setu nije kontrolirala susret, ali nakon pobjede koja je u jednom trenutku bila pod upitnikom (tri set lopte za Kanađanku u drugom setu), nije se pokušala izvući na steznik koji nosi na lijevoj nozi od početka Roland Garrosa: "To je preventivno. 'Osjetila' sam taj mišić prošlog tjedna i nisam htjela pogoršati stvari pa sam steznik stavila radi zaštite. Ništa me ne smeta dok igram, dakle OK je."

Sljedeća protivnica za Dankinju bit će Daniela Hantuchova koja je, kao 28-postavljena, svladala Talijanku Saru Errani sa 6:1, 6:2.

Znatno lakše, drugo kolo je prošla braniteljica naslova u Parizu, Francesca Schiavone. Ona je svoj niz na zemlji Roland Garrosa nastavila pobjedom nad 101. tenisačicom na svijetu, Vesnom Dolonts. Ruskinja je otvorila iznenadnim breakom, no Talijanka je brutalno odgovorila - s 11 uzastopno osvojenih gemova.

Schiavone će u trećem kolu na 29-postavljenu Kineskinju Shuai Peng koja je u dva seta nadigrala Slovenku Hercog (7:5, 6:1).

Prva američka tenisačica osim Serene i Venus Williams koja je osigurala treće kolo French Opena teniska je "Lady Gaga", kako je sama sebe nazvala ekscentrična Bethanie Mattek-Sands. Ona je za taj uspjeh svladala sunarodnjakinju Varvaru Lepčenko rezultatom 6:3, 2:6, 6:3.

Za produljenje boravka među najboljim tenisačicama svijeta Mattek-Sands će morati pobijediti Jelenu Janković, koja je okršaj s Amerikankom zaslužila pobjedom nad Ruskinjom Duševinom (6:3, 6:2).

Furiozno je posao u drugom kolu odradila Australka Samantha Stosur, koja brani prošlogodišnje finale. Na putu prema najmanje poravnanju najboljeg rezultata na ovom turniru ispriječit će joj se argentinska tenisačica Gisela Dulko, koja je u drugom kolu bila bolja od 32. nositeljice Tsvetane Pironkove.

Zanimljiv par trećeg kola tvorit će Marion Bartoli i Julia Görges. Miljenica francuske publike i jedina domaća igračica od koje se očekuje visok plasman, imala je problema s Bjeloruskinjom Govortsovom, koja joj je uzela drugi set u tie-breaku i natjerala je da se "spašava" u odlučujućem setu. Mučila se i Njemica Görges, ali bez trinaeste igre. Bilo je 2:6, 7:5 i 6:2 protiv Šafarove, a tenisačica koja je ove sezone dvaput pobijedila Wozniacki trenutno ne pokazuje ono najbolje od sebe.

U meču koji je trajao dva sata i 40 minuta, treća nositeljica Vera Zvonareva spasila se od poraza protiv Lisicki koji bi bio najjači "potres" u dosadašnjem tijeku Roland Garrosa. Ruskinja vjerojatno neće imati problema sa sljedećom protivnicom koja nema većih rezultata ove godine (Rodionova), ali bilo koja razigranija izvedba Top 100 tenisačice mogla bi je koštati nastavka natjecanja.

Od ostalih nositeljica, važno je spomenuti uvjerljive pobjede 13-postavljene Kuznjecove i 14-postavljene Pavljučenkove.

Roland Garros, drugo kolo, tenisačice:
Caroline Wozniacki (Danska, 1) - Aleksandra Wozniak (Kanada) 6:3, 7:6(6), Francesca Schiavone (Italija, 5) - Vesna Dolonts (Rusija) 6:1, 6:2, Nuria Llagostera Vives (Španjolska) - Alize Cornet (Francuska) 6:0, 6:2, Marion Bartoli (Francuska, 11) - Olga Govortsova (Bjelorusija) 6:4, 6:7(1), 6:2, Samantha Stosur (Australija, 8) - Simona Halep (Rumunjska) 6:0, 6:2, Vera Zvonareva (Rusija, 3) - Sabile Lisicki (Njemačka) 4:6, 7:5, 7:5, Julia Görges (Njemačka, 17) - Lucie Šafarova (Češka) 2:6, 7:5, 6:2, Svetlana Kuznjecova (Rusija, 13) - Irina-Camelia Begu (Rumunjska) 6:1, 6:1, Bethanie Mattek-Sands (SAD) - Varvara Lepčenko (SAD) 6:3, 2:6, 6:3, Jelena Janković (Srbija, 10) - Vera Duševina (Rusija) 6:3, 6:2, Anastasia Rodionova (Australija) - Edina Gallovits-Hall (Rumunjska) 6:1, 6:4, Rebecca Marino (Kanada) - Maria Jose Martinez Sanchez (Španjolska) 2:6, 6:3, 6:3, Shuai Peng (Kina, 29) - Polona Hercog (Slovenija) 7:5, 6:1, Daniela Hantuchova (Slovačka, 28) - Sara Errani (Italija) 6:1, 6:2, Gisela Dulko (Argentina) - Tsvetana Pironkova (Bugarska, 32) 6:4, 6:2, Anastasia Pavljučenkova (Rusija, 14) - Mona Barthel (Njemačka) 6:0, 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2011. u 23:09
    kakav meč Zvonareva-Lisicki.Lisicki je imala 5:2 u 3.setu ali nakon toga joj se vratila ozljeda i pred kraj je doslovno plakala pri servisu ali nije predala i mislim da bi trebala bit uzor svi igračima kao što su Cuevas,Bogomolov i slični koji svako malo predaju.Na kraju meča su je iznijeli na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik