Tenis

Martić ima za čim žaliti

Iz Pariza za Sportnet:Maja Giljanović • srijeda, 25.05.2011.
Martić ima za čim žaliti
Foto: Ivor Krapac

Prošle godine Petra Martić i Darija Jurak Roland Garrosu su zaigrale zajedno i izborile drugo kolo, 365 dana poslije dvije najbolje hrvatske igračice na WTA rang-listi parova ispale su jedna za drugom u prvom kolu. Nakon poraza Jurak i Eleni Daniilidou od Anna-Lene Grönefeld i Patty Schnyder nepunih 80 minuta poslije Martić i Albertu Brianti u dva su seta pobijedile devete nositeljice Nadja Petrova i Anastazija Rodionova i to nakon što su u prvom gubile 1:4 i 3:5.

Nakon što je u pojedinačnoj konkurenciji kao treća nositeljica kvalifikacija zapela u prvom kolu protiv Liane Ungur (3:6, 2:6) Petra Martić je deblji kraj izvukla i u konkurenciji parova. 20-godišnjakinja i Alberta Brainti u prvom su setu držale u šaci devete nositeljice Nadju Petrovu i Anastaziju Rodionovu: u jednom trenutku imale su dva breaka prednosti i servirale za set, ali na koncu nisu izdržale u ritmu koje su same nametnule.

1.SET

Dugo je prvi set išao kao po špagi, Rodionova je bila prva na potezu, izvukla je 30:40, ali Martić i Brianti nisu popustile stisak, izborile su prednost i osigurale prvi break na susretu. Australka nije naučila lekciju: servis je izgubila i u petom gemu i Martić i Brianti su nakon nepunih 20 minuta imale dva breaka prednosti (4:1). Oba su, međutim, ispustile i to oba puta Brianti: prvi za smanjenje Petrove i Rodionove na 2:4, a drugi na servisu za set i to nakon što su Martić i Talijanka vodile 40:15. Seriju je trećim gemom uzastopce nastavila Petrova, a na servisu Martić za ostanak u setu devete su nositeljice propustile dvije, ali iskoristile treću vezanu set-loptu i osigurale 1:0 u setovima (7:5).

2.SET

Martić (75.) i Brianti (71.) bolje su otvorile i drugi set, uzele Rodionovoj servis i povele 1:0, ali ovog puta su vodstvo ispustile još i brže. Bivša polufinalistica (2005.) Petrova na servisu Brianti je povukla i smjesta vratila rezultat na početak (1:1). Od tog trenutka sve je po Martić i Talijanku krenulo naopako, servis im je otkazao poslušnost, u izmjenama su linije promašivale za centimetar-najviše dva, a s druge strane i Petrova (9.) i Rodionova (27.) su zaigrale kako i priliči igračicama njihovog renomea. Osvojile su svih pet gemova do kraja i za 76 minuta izborile susret drugog kola protiv Nurije Llagostere Vives i Arantxe Parra Santonje koje su za 56 minuta protiv Audrey Bergot i Iryne Bremond ispustile samo jedan gem (6:0, 6:1).

Martić je ovo bio drugi nastup na Roland Garrosu u paru, prošle godine je s Darijom Jurak pobijedila Claire Feuerstein i Stephanie Foretz Gacon prije nego su ih u drugom kolu zaustavile druge nositeljice Maria Jose Martinez Sanchez i Llagostera Vives, ovog puta je, kao uostalom i Jurak koja je zaigrala s Eleni Daniilidou i izgubila od Anna-Lene Grönefeld i Patty Schnyder, ostala praznih ruku.

Roland Garros, prvo kolo parova, tenisačice:
MARTIĆ/Brianti (Hrvatska/Italija) – Petrova/An. Rodionova (Rusija/Australija, 9) 5:7, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!