Košarka

Repešin Benetton u polufinalu

Vedran Babić • četvrtak, 26.05.2011.
Repešin Benetton u polufinalu
Foto: Nikola Movrić

Poznati su svi polufinalisti talijanskog doigravanja. Niti jedan okršaj nije otišao u odlučujuću petu utakmicu, a za finale će se boriti Montepaschi i Benetton te Cantu i Armani Jeans...

Canadian Solar je pružio solidan otpor, ali više od jedne pobjede u seriji protiv Montepaschija nije mogao. Nakon što je momčad iz Bologne smanjila na 2-1 u prvoj utakmici pred svojim navijačima, u onoj drugoj doživjela je visoki poraz 81:62 i tako završila svoj nastup.

Domaćini su krenuli s 5:0, no sa završetkom prve četvrtine bilo je 23:9 za goste. Na odmor se otišlo rezultatom 47:28 za Montepaschi i utakmica je praktički bila riješena. Početkom posljednje četvrtine Canadian Solar je smanjio na minus devet, a onda je najbolja momčad lige opet ubacila u višu brzinu i povećala svoju prednost.

Benetton je iskoristio prednost domaćeg parketa i s dvije uzastopne pobjede s 3-1 izbacio za jedno mjesto bolje plasiranog suparnika, Air Avellino (4.). U četvrtoj utakmici bilo je 69:59, a prvo ime momčadi Jasmina Repeše bio je Donatas Motiejunas s 20 poena. Sandro Nicević je ubacio četiri koša, a Hrvoje Perić samo dva.

Armani Jeans je, pak, s 3-1 eliminirao Dinamo. Nakon što je šestoplasirana momčad lige iznenađujuće dobila prvu milansku utakmicu, Armani je uzvratio s tri uzastopne pobjede. Ovu treću ostvario je u Sassariju rezultatom 72:60 u utakmici u kojoj je dominirao od samog početka. Goste je vukao David Hawkins s 18 poena, a domaćine James White s 14.

Iako vođeni raspoloženim Philom Gossom (26 poena), košarkaši Varesea završili su svoj nastup u ovoj sezoni i trećim porazom od Benneta u isto toliko utakmica. Nakon 78:53 i 67:64 u Cantuu, u Vareseu je bilo 75:69 za drugoplasiranu momčad poslije 30 kola.

Početnih 13:4 za goste dalo je naslutiti kakva nas utakmica čeka, a domaćini nikako nisu uspijevali prijeći u vodstvo pa je pobjeda Benneta sasvim zaslužena. Odličan šut vukao je goste, čiji su najbolji strijelci bili Maarten Leunen i Mike Green s po 19 koševa. Rok Stipčević imao je odličnu minutažu (35), ali loš šut (2/8 iz igre) ostavio ga je na samo pet koševa te po dva skoka i asistencije.

Lega A Basket, četvrtfinale doigravanja:
Montepaschi - Canadian Solar 3-1
Benetton - Air Avellino 3-1
Cantu - Varese 3-0
Armani Jeans - Dinamo 3-1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!