Tenis

Lučić i Rezai ni do gema

Iz Pariza:Maja Giljanović • petak, 27.05.2011.
Lučić i Rezai ni do gema
Foto: EPA

Čim prije će Mirjana Lučić i Aravane Rezai pokušati zaboraviti iskustvo koje su im na terenu broj dva u drugom kolu parova Roland Garrosa priuštile Sara Errani i Roberta Vinci - 15. nositeljice 45 minuta se se poigravale i na koncu ih bez pardona ostavile bez gema.

Šamar su Sara Errani i Roberta Vinci zalijepile na obraze Mirjane Lučić i Aravane Rezai. 15. nositeljice u drugom su kolu parova vodile od prvog do posljednjeg poena, a kako je u vjetrovitom Parizu prohladnih 16 stupnjeva, 36. i 45. igračici svijeta nije se naročito dugo zadržavalo na terenu.

Lučić (550.) i Rezai (204.) izdržale su jedno nogometno poluvrijeme i to bez sudačke nadoknade, a u 45 minuta koje će čim prije pokušati zaboraviti umjesto gemova skupljale su poene. Naopako je krenulo odmah u prvom gemu, Lučić je bila na potezu i odmah izgubila servis. Talijanke su bez puno priče osvojile svoj prvi početni udarac i odlijepile se na 2:0, a nažalost 29-godišnje Makaranke i pet godina mlađe Francuskinje to je bio samo početak.

Errani, kojoj je najbolji rezultat na Roland Garrosu drugo kolo, ali je Vinci zato ovdje dogurala do polufinala, nanizale su i sljedeća četiri gema i nakon što su promašile prvu, iskoristile su drugu set-loptu i poslije 21 minute spremile prvi set u džep (6:0). Crnom nizu kraj nije došao ni u nastavku: ovog puta Rezai je prva servirala, ali nebitno. Talijanke su osvojile i njena dva i svoja tri i jedan servis Lučić, zaključile priču (6:0) i izborile susret protiv prvih nositeljica i najboljeg para svijeta, Gisele Dulko i Flavije Pennette.

Kad izgubiš sa 6:0 i 6:0 svaka statistika je suvišna, ali svejedno: Lučić i Rezai ubacile su 42 % prvog servisa, osvojile 23 % poena nakon prvog i 22 % nakon drugog servisa, return im je ulazio u 31 % slučajeva, nijednom nisu ni primirisale servisu Errani i Vinci, sve svoje su izgubile i ukupno su osvojile 31 poen manje (devet u prvom i devet u drugom setu).

Roland Garros, 2. kolo parova, tenisačice:
Errani/Vinci (Italija, 15) - LUČIĆ/Rezai (Hrvatska/Francuska) 6:0, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!