Liga prvaka - Završnica, polufinale, 28.05.2011, 18:00 h
Atletico de Madrid
Atletico de Madrid 28:23 HSV Hamburg
HSV Hamburg

Slavlje Ciudada za španjolsko finale

Mihaela Bradovski • subota, 28.05.2011.
Slavlje Ciudada za španjolsko finale
Foto: EPA

U finalu rukometne Lige prvaka u nedjelju će snage odmjeriti dva španjolska kluba. Cuidad Real zasluženo je slavio protiv HSV-a, a u neuvjerljivo izdanje njemačkog sastava uklopio se i hrvatski trojac...

Rastrganu igru punu neprisiljenih pogrešaka dala je najaviti upravo prva minuta u kojoj su oba sastava propustila realizirati svoj napad. Iduća minuta u potpunosti je pripala njemačkoj momčadi. Prvi pogodak na utakmici postigao je Hens, a na drugoj strani prvu je obranu upisao Bitter. Obranom je odgovorio i Arpad Šterbik, no skidanje Duvnjakova zicera uzrokovalo je ozljedu i do kraja dvoboja vrata HSV-a je branio Hombrados. HSV je brzom igrom u ofenzivi u petoj minuti povisio na 2:0, no to je bilo sve od pozitivnih stvari koje je pokazala njegova napadačka linija.

Ciudad je do svog prvog pogotka stigao na ulasku u šestu minutu, a za kasnije izjednačenje na 3:3 najzaslužniji je Kiril Lazarov s dva pogotka s linije sedam metara. Nakon isključenja Vorija Lazarov je postigao i svoj treći pogodak, ovoga puta iz igre, za prvo vodstvo svoje momčadi. Na drugoj je strani uzvratio Domagoj Duvnjak, no uslijedile su tada minute ispunjene brojnim pogreškama, ali i odličnim reakcijama vratara. Na obranu oba vratara nadovezala su se još dva napada koje su zaustavile pojedinačne pogreške.

Vezane vijesti

Taj realizatorski post trajao je pune četiri minute. HSV-ov se pak protegnuo na njih sedam, a bezidejnost i daljnje pogreške u napadu Ciudad je preko Lazarova kaznio za prvih +3 na susretu. Igrala se 24. minuta. Unatoč isključenju Jansena do kraja prvoga dijela igralo se pogodak za pogodak, a kako je posljednji iskorišteni napad bio onaj Vorija na odmor se otišlo s dva pogotka prednosti u korist španjolskog sastava.

Nemoć HSV-a nastavila se i po povratku na parket; na rezultatu se ozbiljnije osjetila već nakon pet minuta igre. Lazarov je u 34. minuti još jednom poentirao s crte, a već u idućoj minuti Ciudad stiže do +5. Duvnjakov prvi pokušaj nakon odmora Hombrados je uspio obraniti, no isto mu nije pošlo za rukom prilikom pokušaja Vorija. Na velikih 19:13 njemački je sastav propustio realizirati priliku sa sedam metara, no ozbiljnija kazna nije stigla jer je Ciudad u naletu zaustavilo isključenje Abaloa.

Iduće su minute pripale Johannesu Bitteru, niz njegovih obrana napokon su popratile i točne završnice u napadu i u 47. minuti Stefan Schröder razliku smanjuje na dva pogotka. Na nesreću njemačkog sastava i njegovih navijača takav se period nije održao i Martin Schwalb prisiljen je zatražiti minutu odmora. Lacković se za promašaj iz 54. minute odužio prvim svojim minutu kasnije, no u padu je zadobio ozljedu i ranije završio svoj polufinalni ogled.

HSV je svoju posljednju priliku propustio četiri minute prije kraja. Jansen nije uspio realizirati jednu kontru, a na drugoj strani pogreške nije bilo. Nakon 25:21 svima je postalo jasno kako će u finalu Lige prvaka zaigrati dva španjolska sastava. Potpuno zasluženo Ciudad je stigao do završnog okršaja, tek bolje uvodne minute i jedna kraća dionica u nastavku nisu bile dovoljne HSV-u za bolji rezultat od konačnih 28:23.

Hrvatski trojac u ovaj je poraz ugradio pet pogodaka, po dva su postigli Vori i Duvnjak dok je Lacković ostao na onom jednom prilikom kojeg se i ozlijedio.

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Rhein-Neckar Löwen28:30Barcelona
Atletico de Madrid28:23HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!