Tenis

Federer došao do Đokovića

Ivor Krapac • utorak, 31.05.2011.
Federer došao do Đokovića
Foto: EPA

Donji dio ždrijeba muškog turnira Roland Garrosa dobio je polufinalnu poslasticu. Novak Đoković, koji igra sjajno cijele sezone, u petak će se sresti s Rogerom Federerom, ove godine vrlo uvjerljivim na pariškoj zemlji - Federer je porušio sve prepreke bez gubitka seta, a u četvrtfinalu ga nije uspio usporiti ni Gael Monfils...

Iako je bilo teško odigrati sjajan meč na vjetrovit dan s neugodnim uvjetima na stadionu Philippea Chatriera, Roger Federer igrao je dovoljno kvalitetno da ne upadne u ozbiljnije probleme protiv Gaela Monfilsa, koji je, po očekivanju, imao i navijačku podršku na svojoj strani. No, Francuzi ni ove godine neće dočekati prekid suše, bez domaćeg pobjednika na muškom turniru još od Yannicka Noaha i njegovog naslova iz 1983. godine - Monfils im je bio posljednji adut, a Federer ga je ispratio sa 6:4, 6:3 i 7:6(3).

Federer traži prekid niza

Osim ukupne serije dobivenih mečeva Novaka Đokovića, sveukupno 43 uzastopna, Federer će se u petak nadati i prekidu niza pobjeda 24-godišnjeg Beograđanina u njihovim međusobnim susretima, tri zaredom, sve ove godine. Đoković je slavio u polufinalu Australian Opena i Indian Wellsa, a između toga, i u finalu Dubaija.

Federer je, podsjetimo, bio posljednji koji je pobijedio Đokovića, u lanjskom polufinalnom ogledu na ATP World Tour finalu u Londonu. Bila mu je to 13. pobjeda nad vodećim srpskim tenisačem, Đoković ih u njihovim dvobojima ima devet, a od dosadašnja 22 meča, samo tri su odigrana na zemlji - Švicarac je slavio 2006. i '08. u Monte Carlu, drugi put uz Đokovićevu predaju kod zaostatka od 6:3 i 3:2, dok se Srbinova pobjeda dogodila '09. u Rimu.

Za četvrtfinale Grand Slam turnira, nije to bio meč vrhunske kvalitete, ali realno, s vjetrom koji je u utorak bio jak u Parizu, ni Federeru ni Monfilsu nije bilo lako igrati najbolje što mogu. Trećepostavljeni Švicarac ostavio je bolji dojam u svojim ranijim ovogodišnjim pobjedama na ovom turniru, dok će ga ovog puta učiniti zadovoljnim što je odradio posao relativno mirno.

U prva dva seta, francuski adut imao je bolju priliku u prvom, s ranim breakom i vodstvom od 3:1, ali nakon toga nije uspio zaustaviti Federerov nalet. U drugoj dionici je Švicarcu bilo lakše, dok je treći set bio najuzbudljiviji, a Monfils ga je učinio zanimljivim nakon dostizanja ranog breaka zaostatka, uz minus od 2:0.

Nakon što je vratio break, Francuz je u završnici seta u dva suparnikova servis-gema bio dva poena daleko od ulaska u četvrti, s 15:30 kod vodstva od 5:4 i 6:5, ali bliže od toga nije došao. U tie-breaku je sve vrlo brzo otišlo u Švicarčevom smjeru.

Federer je, tako, i šesti put u sedam međusobnih susreta pobijedio Monfilsa, a na Roland Garrosu je ostao stopostotan, nakon pobjeda nad Francuzom i 2008. u polufinalu i sezonu potom u četvrtfinalu, na putu do kasnijeg naslova. U petak će igrati svoje šesto polufinale ovog turnira, a ukupno 28. polufinale na Grand Slamu, što je iskustvo kakvo nema nijedan drugi igrač na Touru.

Roland Garros, tenisači, četvrtfinale: Federer (Švicarska, 3) - Monfils (Francuska, 9) 6:4, 6:3, 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dajmituprijavuvecjednom01.06.2011. u 16:01
    http://www.youtube.com/watch?v=mUCobDz7aec&feature=channel_video_title
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 12:24
    dominacija se nastavlja,Djole rastura sve redom
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000701.06.2011. u 11:01
    ajmo FedEx
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 10:55
    Ajmo Federer ispraši tur i Đokoviću i Nadalu,ak zbog ničeg onda da ovaj slavi zaplače.Majstore,znaš kak se kaže:Svađanje na internetu je kao i paraolimpijske igre,čak i ako pobijediš,ostaješ retardiran
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 08:52
    Ti nemaš pojma kaj pišeš.Ako netko donira novce u dobrotvorne svrhe to je onda federer,Da malo bolje pratiš tenis i stvari oko njega znao bi da on ima svoje zaklade za pomoć siromašnima i da je prilikom svake velike prirodne katastrofe organizirao dobrotvorne mečeve za potrebe stradalih.Ono što je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik