Tenis

Nadal: "Ovo tražim od početka turnira"

Iz Pariza:Maja Giljanović • srijeda, 01.06.2011.
Nadal: "Ovo tražim od početka turnira"
Foto: EPA

Rafael Nadal se u četvrtfinalu protiv posljednje dvije sezone finaliste Robina Söderlinga ukazao u izdanju na kakvo nas je naviknuo osvajanjem pet naslova u posljednjih šest godina. Prvi tenisač svijeta petog je pobijedio 3:0 u setovima, ali koliko god protiv Šveđanina bio dominantan na konferenciji za novinare nakon susreta trezveno je zaključio da je podigao igru na razinu dovoljnu za prolaz u polufinale i da se još ne vidi u finalu.

“Odigrao sam dobar meč, na za mene na zemljanoj podlozi uobičajenom nivou. Ovo je tenis koji sam tražio od početka turnira, napravio sam dosta toga pozitivnog, vrlo neugodnog suparnika natjerao da žuri i tim lakše griješi. Rezultat je mogao biti i uvjerljiviji, nisam odigrao dobar gem nakon što sam mu početkom trećeg seta uzeo servis, ali nije ni svako zlo za zlo, dobro mi je došao i gust kraj“ (nakon 6:4, 6:1 u prva dva treći je dobio 7:3 u tie-breaku, nap. a.) “da vidim kako se nosim s pritiskom“, izjavio je Rafael Nadal nakon susreta.

Na pitanje je li mu kod rezultata 5:5 u trećem setu i četiri break-lopte Robina Söderlinga zadrhtala ruka peterostruki je pobjednik odgovorio: “Ne ulazi se u polufinale jednog Grand Slama rezultatom 6:1, 6:1, 6:1, prije ili poslije pojavit će se krizna situacija. Pozitivno je što sam na nju reagirao na način na kakav jesam“.

Smatra li da je meč koji mu je donio 225. pobjedu na zemlji u karijeri najbolje što je odigrao na zemlji u 2011.? “Ne bih rekao najbolje u sezoni, ali najbolje svakako u Parizu. Na ovoj sam razini odigrao primjerice i u Barceloni u finalu protiv Ferrera“ (6:2, 6:4), “u Madridu u četvrtfinalu protiv Llodre“ (6:2, 6:2) “i u Rimu u polufinalu protiv Gasqueta“ (7:5, 6:1), “ali s druge strane protivnik je ovog puta bio najteži od svih tako da možda i jest najbolje“.

Je li ovo razina dovoljna za odlazak do kraja? “Nemojmo žuriti, razina je dovoljna da prođem četvrtfinale i izborim polufinale. Za mene je i polufinale odličan rezultat, moje šesto u sedmom nastupu. Lakše je to reći nego napraviti. Ne znam mogu li do kraja, nivo je bio dovoljan za pobjedu protiv petog igrača svijeta, sljedeći je jedno mjesto i bolji, a u eventualnom finalu čeka ili najbolji u povijesti“ (treći igrač svijeta Federer, nap. a.) “ili najbolji u ovom trenutku“ (drugi na svijetu Đoković) koji će, međutim, pobijedi li u polufinalu Federera preuzeti Rafino prvo mjesto, nap. a).

Koliko je Murrayeva ozljeda gležnja ozbiljna? “Sigurno ga boli, ali nije to bol koja limitira. Igrao sam i ja s takvom ozljedom, čim se gležanj zagrije igrate kroz bol. Pokazao je uostalom i protiv Chele“ (7:6, 7:5, 6:2, nap. a.) “da je na visokoj razini“. Murray je jednom izjavio da mu je najdraže igrati protiv Nadala, je li osjećaj obostran? “Iskreno ako mogu birati ja bih nekog lakšeg protivnika. Andy je uvijek izazov, teško ga je usporediti s bilo kim. Izuzetno je brz, odlično se kreće, sjajno anticipira igru, kompletan je igrač. Bit će strašno teško, vidjet ćemo hoće li rješenja koja sam ponudio protiv Söderlinga biti dovoljna“.

Nadal i Murray dosad su igrali 14 puta, Nadal je pobijedio 10 uključujući i posljednji u polufinalu Monte Carla (6:4, 2:6, 6:1), a posljednja od četiri pobjede Škota datira iz Toronta prošle godine (6:3, 6:4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • randy marsh03.06.2011. u 07:59
    konačno Top 4 u polufinalu... čak i ja koji nisam preveliki teniski fan, ovaj dan neću preskočiti. Nadam se finalu Novak - Rafa, direktan obračun za Grand Slam i br. 1
    randy marsh
  • Obrisan korisnik02.06.2011. u 22:39
    nisi bas kao nekad,ipak ce te Djole poderati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 22:26
    volim ga kao čovjeka...al me njegov tenis zato ubija...kako tko voli ali meni je to NEGLEDLJIVO..Djole ima sličnu igru...pa mi nije dosadan za gledat..ovo je bila tiha patnja - gledaj Soderlinga kako se ne zna kretat..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 21:45
    konačno danas odigrao na svom nivou. ali svaka čast za stav i respekt prema drugima, stvarno je pravi šampion!
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo901.06.2011. u 21:10
    kako frajer igra to je strašno
    Ronaldo9