Tenis

Pavić i Morgan prave se Englezi

Maja Giljanović • srijeda, 01.06.2011.
Pavić i Morgan prave se Englezi
Foto: Davor Sajko

Mate Pavić i George Morgan kratko su uživali u statusu drugih nositelja juniorskog Roland Garrosa, Splićanin i Englez u osmini su finala protiv Aslana Karaceva i Jevgenija Karlovskog dobili prvi set, ali 5:7 izgubili drugi i 10-12 produljeni tie-break trećeg seta.

Nakon što su u prvom kolu bez izgubljenog seta protiv Nikole Milojevića i Matiasa Sborowitza (7:6, 6:2) izborili osminu finala i utjehu za eliminaciju u prvom kolu pojedninačnog turnira Mate Pavić (Vrnak) i George Morgan (Mate Delić) su podbacili i u paru. Kao drugi nositelji bili su izraziti favoriti protiv Aslana Karaceva i Jevgenija Karlovskog i krenuli kako se i očekivalo, ali nakon dobivenog prvog seta nisu izdržali.

TURNIR LEGENDI

U 11 sati na teren Suzanne Lenglen u turniru legendi zaigrat će Iva Majoli i Conchita Martinez protiv Martine Navratilove i Jane Novotne, a na istom terenu iza susreta polufinala parova između Nenada Zimonjića i Michaëla Llodre i Maxa Mirnjija i Daniela Nestora igraju i Goran Ivanišević i Michael Stich protiv Fabricea Santoroa i Todda Woodbridgea.

U prvom setu su prebrodili samo 38 % prvog servisa i izvrsnom igrom iz terena vodstvo od 1:0 u setovima osigurali za samo 27 minuta (6:4), a paradoks je da kad su jednom u nastavku podigli postotak ubačaja prvog servisa više nisu bili dominantni. Na servisu su poklekli dvaput i nakon 35 minuta dugačkog drugog seta Karacev i Karlovski su izborili produljeni tie-break trećeg. Odlučila je doslovce jedna lopta, Pavić i Morgan ostali su kratki (10-12), a šteta je tim i veća što su bez četvrtfinala u njihovom dijelu ždrijeba ostali i sedmi nositelji Thiago Moura i Bruno Sant'Anna koje su sa 16-14 u produljenom tie-breaku trećeg seta slomili nepostavljeni Maksim Dubarenco i Vladislav Manafov.

Nakon dana odmora Mate Delić će na teren u četvrtak, 18-godišnji Kaštelanin četvrtfinale protiv Srbina Mikija Jankovića igra u 11 sati.

Roland Garros, osmina finala parova, juniori:
PAVIĆ/Morgan (Hrvatska/Velika Britanija, 2) – Karacev/Karlovski (Rusija) 6:4, 5:7, 10-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!