Tenis

Schiavone pokazala šampionsko srce

Ivor Krapac • utorak, 31.05.2011.
Schiavone pokazala šampionsko srce
Foto: EPA

Francesca Schiavone i dalje je u igri za obranu naslova na Roland Garrosu. 30-godišnja petopostavljena Talijanka je u četvrtfinalu bila na jako ozbiljnom testu, gubila je sa setom i breakom protiv Anastasije Pavljučenkove, ali tijesni drugi i jednako uzbudljivi treći set otišli su na njezinu stranu. Na novom koraku, braniteljica naslova srest će se s Marion Bartoli, jedinom preostalom francuskom nadom u singlu...

Iako su joj šanse bile vrlo tanke nakon što je Anastasija Pavljučenkova otišla do 6:1 i 4:1, Francesca Schiavone nije se oprostila od svoje "krune" na Roland Garrosu. Iskusna talijanska tenisačica, prošlogodišnja senzacionalna pobjednica, u Parizu se očito osjeća jako dobro, dovoljno spremno za povratak i u situaciji u kakvoj je bila u utorak - u nastavku meča nije baš išlo glatko, ali našla je put do 1:6, 7:5 i 7:5.

I Schiavone i Bartoli drugi put

Obje igračice koje će u četvrtak stajati na suprotnim stranama igrat će svoje drugo Grand Slam polufinale u karijeri. Bartoli je 2007. bila finalistica Wimbledona, uz poraz od Venus Williams, dok Schiavone pamti prošlogodišnji Pariz, s pobjedom nad Samanthom Stosur na završnoj prepreci.

Na domaćem Grand Slam turniru, Bartoli do ove godine nije bila dalje od osmine finala, koju je dohvatila prije četiri sezone, kada je došla i do finala Wimbledona.

Nakon što je okrenula drugi set, braniteljica naslova je u trećem već sve imala u svojim rukama nakon što je pobjegla do 5:1, no u tom dijelu meča je i Pavljučenkova pokazala da se ne namjerava predati. Nadoknadila je oba breaka zaostatka, bez ijedne Talijankine meč-lopte po putu, ali novi gubitak servisa, kod 5:5, pokazao se presudnim. Schiavone je u novoj prilici da zaključi meč na svojem servisu iskoristila treću meč-loptu.

Lanjska pobjednica je, tako, napravila novi korak, s čime je mogla biti zadovoljna, dok je izdanje u kojem je u utorak bila baš nije usrećilo: "Nisam igrala dobro. Nadam se da ću u polufinalu biti bolja, ljudi koji nas ovdje gledaju zaslužuju bolji tenis".

Ipak, pitanje je hoće li Francuzima odgovarati da Schiavone u četvrtak bude bolja, uzimajući u obzir da će joj s druge strane mreže biti Marion Bartoli. 11-postavljena domaća predstavnica prošla je četvrtfinale sa 7:6(4) i 6:4 protiv 13. nositeljice Svjetlane Kuznjecove, vlasnice pariškog naslova iz pretprošle godine, čime su Ruskinje ostale praznih ruku u prva dva četvrtfinalna meča.

Bartoli je u oba seta uglavnom bila u vodstvu. U prvoj dionici je triput propuštala break prednosti prije nego je riješila stvar sa 7:4 u tie-breaku, dok je u nastavku uz dva breaka otišla do 5:2, pa dovršila meč na svojem drugom servisu za pobjedu, kod 5:4. S obzirom da Francuskinji zemlja nije najdraža podloga, Kuznjecova je imala dovoljno razloga nezadovoljna otići s terena, ovo joj je bila odlična prilika za povratak u polufinale Roland Garrosa.

Schiavone će u polufinalni ogled s Bartoli ući s prednošću od 4-1 u međusobnom omjeru, uz pobjede još 2003. u Canberri, '08. u Sydneyju i Dubaiju i '09. u trećem kolu Wimbledona. Francuskinja je svoju jedinu pobjedu proslavila '09. u Dubaiju, no treba dodati da će dolazeći dvoboj donijeti novitet s obzirom da se dosad još nisu susretale na zemlji.

Roland Garros, tenisačice, četvrtfinale: Bartoli (Francuska, 11) - Kuznjecova (Rusija, 13) 7:6(4), 6:4, Schiavone (Italija, 5) - Pavljučenkova (Rusija, 14) 1:6, 7:5, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6931.05.2011. u 23:06
    ovaj meč bio je najbolje od ženskog tenisa dosada u RG-u. tolko emocija, i jako puno odličnih poena
    Gomez69
  • Obrisan korisnik31.05.2011. u 22:52
    Naslov sve objasnio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.05.2011. u 22:15
    što je je, baca mi na onog caster semenyu na ovoj gore slici.
    Obrisan korisnik
  • Lomax31.05.2011. u 22:08
    odlična tenisačica i moram priznat dosta podcijenjena. Ali i preružna je. Ne mogu je gledat dulje od 30 sekundi. Mada nemam ništa protiv nje.
    Lomax