Tenis

Izgubili Majoli i Ivanišević

Iz Pariza:Maja Giljanović • četvrtak, 02.06.2011.
Izgubili Majoli i Ivanišević
Foto: Dejan Popek

Na turniru legendi ovogodišnjeg Roland Garrosa nastupili su i pobjednica u Parizu 1997. Iva Majoli i wimbledonski pobjednik 2001. Goran Ivanišević i izgubili u polufinalu. Ni Majoli s Conchitom Martinez ni Ivanišević s Michaelom Stichom nisu osvojili ni set, Martina Navratilova i Jana Novotna pobijedile su 7:5, 6:1, a Fabrice Santoro i Todd Woodbridge 7:6, 6:3.

Nisu se dugo na terenu Suzanne Lenglen zadržali hrvatski Grand Slam pobjednici: i Iva Majoli i Goran Ivanišević izgubili su u polufinalu, a nijedno nije uzelo ni set. Bliže pobjedi bila su dva wimbledonska pobjednika Goran i Michael Stich: pobjednik u All England Clubu 2001. (9:7 u epskom petom setu protiv Patricka Raftera) i Nijemac koji je Wimbledon osvojio 10 godina prije (3:0 protiv Borisa Beckera) i da su osvojili tie-break prvog seta pitanje je kako bi se meč protiv Fabricea Santoroa i Todda Woodbridgea dalje razvijao. Ovako su Francuz i Australac nakon 7:4 u tie-breaku drugi uzeli s jednim breakom (6:3) i nakon 68 minuta oplodili bolju igru. Osvojili su 82 % poena nakon prvog i 43 % nakon drugog servisa, return pogodili u 42 % slučajeva i ukupno osvojili 11 poena više.

Majoli kao pobjednica Roland Garrosa 1997. (nenadano i to u dva seta protiv Martine Hingis) i Conchita Martinez kao jedina Španjolka koja je otišla do kraja u Wimbledonu (1994. protiv Martine Navratilove) odlično su se držale u prvom setu, ali jednom kad su u finišu poklekle (5:7) u drugom setu Navratilova i Jana Novotna su odjurile na 6:1. 18-erostruka Grand Slam pobjednica Navratilova i Novotna koja se jedinog Grand Slam naslova dokopala 1998. godine u Wimbledonu (protiv Nathalie Tauziat) i poput kišne godine plakala na ramenu Vojvotkinje od Kenta bile su bolje u svim statističkim kućicama: od 65 % poena osvojenih nakon prvog i 50 % nakon drugog servisa preko 55 % uspješno ubačenih returna do na koncu 17 osvojenih poena više.

Majoli i Martinez u petak igraju protiv Tauziat i Magdalene Maleeve, a Ivanišević i Stich protiv Sergija Bruguere i Richarda Krajičeka.

Roland Garros, turnir legendi, polufinale, tenisačice:
MAJOLI/Martinez (Hrvatska/Španjolska) – Navratilova/Novotna (SAD/Češka) 5:7, 1:6

Polufinale, tenisači do 45 godina:
IVANIŠEVIĆ/Stich (Hrvatska/Njemačka) – Santoro/Woodbridge (Francuska/Australija) 6:7(4), 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!