Tenis

Federer: "Đokovićevi rekordi su fenomenalni"

Nikola Vlahović • subota, 04.06.2011.
Federer: "Đokovićevi rekordi su fenomenalni"
Foto: EPA

Roger Federer jučer je u polufinalu Roland Garrosa zaustavio Novaka Đokovića i tako otišao u finale gdje ga čeka stari poznanik, Rafael Nadal...

U zanimljivom meču Roger Federer nanio je prvi poraz odličnom Novaku Đokoviću u ovoj godine i tako zaustavio njegov niz od 43 pobjede u nizu.

Tom je pobjedom Federer izborio finale u kojem ga čeka poznato lice. "Igrali samo pod velikim pritiskom i Novak je stvarno igrao odlično. Puno sam trenirao za ovakve mečeve. Nadal je izgubio sva četiri meča od Đokovića pa je ova pobjeda moj poklon njemu. U finalu me čeka moj najveći rival, ali to su mečevi za koje se živi", rekao je Federer.

Švicarac je posebno istaknuo prvi set te je pohvalio Đokovića: "Taj je set bi 'ubojit'. Vidjelo se da smo u drugom setu i ja i on bili umorni jer nas je izmorio prvi set. Već sam rekao Novaku, a opet ću ponoviti, njegovi rekordi su fenomenalni. Danas, kada se sve vrti oko surovog profesionalizma ono što je Novak napravio je zaista nevjerojatno".

Đoković je bio blizu toga da sruši rekord legendarnog McEnroea, koji je 1984. godine ostvario 42 pobjede. "Ovo je bilo najboljih pet mjeseci u mome životu, igrao sam najbolji tenis u karijeri. Nemam se što žaliti, znao sam da taj niz jednom mora stati, ali je došao u vrlo nezgodnom trenutku. To je bio odličan meč, ali to je sport. Moram nastaviti naporno trenirati i biti još bolji", rekao je Novak.

"Tijekom meča pokušao sam sebe motivirati. Smatram da sam igrao dobro, ali je Federer osvojio nekoliko stvarno dobrih poena i moram priznati da je zaslužio pobjedu. Mogu samo još ponovit da je meč zaista bio vrhunski i nadam se da su svi uživali", zaključio je Đoković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2011. u 02:53
    Nole vec poslije Wimlendona broj 1 ... Nece ga skinuti niko nikad ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 19:11
    ..ma libo me taki za minuse ....patite neandertalci....rafa je CAR!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 18:55
    ..razumijem u potpunosti sve federerove pristalice, ači pokushajte bar jednom bit objektivni i priznajte da je rafa bolji....opet chu imat 59 minusa, ali rafa je car i opet je pokazao pobjedivshi fedexa.....
    Obrisan korisnik
  • randy marsh05.06.2011. u 08:19
    radujem se Wimbledonu... Federer kao i uvijek na travi prvi favorit, Nadal kao i uvijek žedan trofeja bilo gdje, a Novak oslobođen pritiska niza pobjeda i odmoran! Biće to odličan turnir. E da, da ne zaboravim, Murray bez muda, kao i uvijek :)
    randy marsh
  • domba5704.06.2011. u 19:42
    Nole će kad tad biti broj 1, odličan meč i veselim se finalu i nadam se rogerovoj pobjedi!
    domba57