Nogomet

Terry: "Umor nije kriv"

Mišo Gulić • nedjelja, 05.06.2011.
Terry: "Umor nije kriv"
Foto: Kristijan Komarica

Jedan od stožernih igrača engleske nogometne reprezentacije, John Terry, ne slaže se s engleskim izbornikom Fabijom Capellom, koji je istaknuo kako je umor najveći krivac za neriješeni rezultat u sudaru sa Švicarskom u okviru kvalifikacija za odlazak na Euro 2012.

John Terry nije želio iskoristiti umor kao izliku za remi protiv reprezentacije Švicarske. Napomenuo je kako su jedini krivci za neuspjeh sami igrači te kako nema smisla nikoga izdvajati, jer oni su momčad i svi zajedno preuzimaju odgovornost.

Fabio Capello je kao glavni uzrok poraza naveo umor, jer je, kako kaže, većina njegovih igrača odigrala je 50-60 utakmica u sezoni, ali Terry se ne slaže s tom konstatacijom: "Mi sigurno nećemo izaći pred vas i iskoristiti tu izliku za nešto lošiju predstavu. Istina je da smo imali preko 50 utakmica u sezoni, ali ovo je bila tek jedna više i ne vidim kako je to moglo bitnije utjecati na spremnost bilo kojeg igrača. Jedna više ili manje, sasvim je svejedno."

"Nisu to bili pretjerano dobri slobodni udarci, niti jedan od njih. Trebali smo to lako riješiti", komentirao je Terry situacije iz kojih su Švicarci postigli pogotke te dodatno pojasnio što je pošlo po zlu: "Prvi zgoditak se dogodio jer nas nije bilo dovoljno unutar šesnaesterca na skoku pa je lopta prevarila vratara i završila u mreži. Situaciju kod drugog zgoditka nisam najbolje vidio, ali nema smisla individualno prozivati bilo koga, jer mi smo momčad i zajednički snosimo krivicu. Zajedno pobjeđujemo i zajedno gubimo. Na kraju nismo polučili rezultat koji smo priželjkivali i stoga odlazimo veoma razočarani."

Nakon što su Englezi bili "zaleđeni" na minus 2, boju u lice vratio im je Frank Lampard golom s bijele točke pa su na odmor ipak otišli u nešto boljem raspoloženju. Izjednačujući pogodak za "Gordog Albiona" postigao je Ashley Young, a jedan od tragičara bio je Darren Bent koji je promašio dvije vrlo izgledne prilike i time uvidio koliko malo treba da, od eventualnog junaka, postaneš tragičar.

Pokušao je stoper engleske reprezentacije opravdati svog mlađeg kolegu zbog promašaja u drugom dijelu susreta: "Na našu nesreću nismo uspjeli do kraja preokrenuti utakmicu i prava je šteta što nije ušla neka od prilika Darrena Benta. Nekada vam uđe sve, a nekada ništa. Ipak, smatram kako smo pokazali zavidnu dozu karaktera, jer smo se uspjeli vratiti iz ponora i još k tomu imali pregršt prilika za pobjedu."

Gdje se griješilo i gdje leži razlog za optimizam te kako vidi rasplet do kraja kvalifikacija, Terry je vrlo otvoreno podijelio svoja razmišljanja: "U prvom dijelu smo sporo izlazili iz bloka i nismo bili u pravom ritmu. Drugi dio susreta ponudio je pravu sliku engleske reprezentacije i vrlo lako smo mogli ubilježiti pobjedu i od 4:2, ali nismo imali sreće i sad ne ne preostaje ništa drugo nego pobijediti sve tri preostale utakmice i izravno se plasirati na završni turnir."

Srećom po Engleze, Crna Gora nije uspjela svladati Bugarsku te su i dalje izjednačeni po broju bodova, ali vrlo važna stavka u cijeloj priči oko raspleta situacije u toj grupi jest kako Engleska mora na gostovanje u Podgoricu i sasvim je sigurno kako im neće biti lako svladati trupe hrvatskog izbornika Cice Kranjčara.

"Mi smo još uvijek u utrci. Nama predstoji utakmica u Crnoj Gori i to je situacija gdje moramo pobjediti te se veselimo tom izazovu", optimističan je bio Terry i za kraj dodao: "Sada nam ostaje nekoliko tjedana za odmor i regeneraciju, a nadamo se da ćemo se dignuti nakon ovoga rezultata i doći do novih pobjeda."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj05.06.2011. u 21:07
    svaki njihov kiks mi uljepša dan. tolko razvikani a takva nula od ekipe.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 20:23
    Moj ćaća je kriv Jedini krivac je engleski nogometni savez što je tom italijanskom klaunu dao još jednu šansu nakon blamaže na SP.
    Obrisan korisnik
  • aco07805.06.2011. u 19:23
    englezi i dinamo mogu primit ovakve golove...ti si glup i nemas pojma o nogometu.uvijek je bilo glupih golova i bit ce ih
    aco078
  • johnny00805.06.2011. u 19:13
    @redondo-englezi i dinamo mogu primit ovakve golove ;)
    johnny008
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 18:25
    Kada je Capello sjeo na klupu Engl.bio sam siguran da je to veliki promašaj.Trener koji ima samo jednu taktiku Defanzivu i sudar Engleskog nogometa koji je čista suprotnost-to je nemoguće uskladiti...Žao mi je ali,Engl.sa Capelom neće napraviti velike rezultate...
    Obrisan korisnik