Tenis

Hewitt se vratio, Berdych sabrao

Ivor Krapac • četvrtak, 09.06.2011.
Hewitt se vratio, Berdych sabrao
Foto: EPA

Lleyton Hewitt, dvostruki Grand Slam pobjednik i bivši svjetski broj jedan, ubilježio je pobjedu u svojem prvom meču nakon sredine ožujka. Nakon stanke zbog ozljede, Hewitt je prošao prvo kolo na travi Hallea, na turniru na kojem je lani uzeo naslov, a "žrtva" mu je bio Leonardo Mayer, koji je u ždrijebu zamijenio Rogera Federera. Slavio je i drugi nositelj Tomaš Berdych, koji je korak ispred Hewitta, u četvrtfinalu...

Kada je vidio ždrijeb ovogodišnjeg turnira u Halleu, Lleyton Hewitt teško je mogao biti oduševljen što već u prvom kolu mora na Rogera Federera, kojeg je lani pobijedio u finalu. Za povratak na teren nakon stanke zbog operacije stopala, Federer nije bio idealna opcija, no Švicarčevo odustajanje dok je turnir već počeo donijelo je 30-godišnjem Australcu lakšeg suparnika, argentinskog sretnog gubitnika Leonarda Mayera, što je i iskoristio za pobjedu sa 6:2 i 6:3.

"Nisam očekivao previše", komentirao je Hewitt nakon prolaska u osminu finala: "No, osjećao sam se sve bolje kako je meč išao dalje, što je dobra vijest. Trebao sam se prilagoditi uvjetima na terenu, na treningu je osjećaj sasvim drugačiji".

Branitelj naslova će se u četvrtak u osmini finala sresti s Talijanom Andreasom Seppijem.

Dodig i Mofils u podne

Ivan Dodig i treći nositelj Gael Monfils će u četvrtak u podne na središnjem terenu otvoriti drugi dan osmine finala. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Trojica nositelja, Tomaš Berdych (2.), Viktor Troicki (5.) i Milos Raonic (8.), kao i nepostavljeni domaći adut Philipp Petzschner već su odradili svoje među posljednjih 16.

Nakon muka u prvom kolu protiv belgijskog kvalifikanta Rubena Bemelmansa, protiv kojeg je spasio tri meč-lopte, Berdychu u osmini finala nije bilo tako teško u češkom ogledu s još jednim igračem iz kvalifikacija, Janom Hernychom. U srijedu je slavio bez gubitka seta, sa 6:3 i 7:6(7).

Drugi nositelj će se u četvrtfinalu sresti s Troickim, koji je drugo kolo prošao sa 6:3 i 6:1 protiv Igora Andrejeva, dok će o drugom polufinalistu u donjem dijelu ždrijeba odlučivati Raonic i Petzschner. Kanađanin crnogorskih korijena je u srijedu sa 7:6(2) i 6:3 pobijedio Tobiasa Kamkea, a Nijemac je sa 6:2 i 6:4 bio jači od Španjolca Daniela Gimeno-Travera.

ATP Halle, 8.6.2011., prvo kolo: Hewitt (Australija) - Mayer (Argentina, LL) 6:2, 6:3.

Osmina finala: Raonic (Kanada, 8) - Kamke (Njemačka) 7:6(2), 6:3, Petzschner (Njemačka) - Gimeno-Traver (Španjolska) 6:2, 6:4, Troicki (Srbija, 5) - Andrejev (Rusija) 6:3, 6:1, Berdych (Češka, 2) - Hernych (Češka, Q) 6:3, 7:6(7).

Parovi, četvrtfinale: Bopanna/Qureshi (Indija/Pakistan, 1) - Brown/Monfils (Njemačka/Francuska) 4:6, 7:6(5), 10:4, Hewitt/Luczak (Australija, WC) - Butorac/Rojer (SAD/Nizozemski Antili, 2) 3:6, 7:5, 13:11.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.06.2011. u 00:18
    fale danas u tenisu osobnosti ko safin,hewitt iz najboljih dana i slični,daleko od tog da nema kvalitete ona je i više nego iznad svih razina,al malo komedije ljutnje tog treba
    Obrisan korisnik