Tenis

Lanjska pobjednica jača od Lučić

Ivor Krapac • utorak, 14.06.2011.
Lanjska pobjednica jača od Lučić

Mirjana Lučić nije došla do četvrte ovogodišnje pobjede na WTA turniru na travi Eastbournea. Nakon tri dobivena meča u kvalifikacijama, Lučić se oprostila u prvom kolu glavnog ždrijeba, u kojem je bolja bila braniteljica naslova Jekaterina Makarova...

Jekaterina Makarova napravila je prvi korak u svojem branjenju naslova u Eastbourneu, na turniru na kojem je prošle godine iz kvalifikacija otišla do kraja. 23-godišnja ruska ljevakinja, 29. na svijetu, svladala je Mirjanu Lučić sa 6:1, 3:6 i 6:4, prekinuvši mini-niz od tri pobjede koji je vodeća hrvatska tenisačica započela u kvalifikacijama.

Makarova je ovom pobjedom uzvratila Mirjani za poraz potkraj travnja na zemlji Barcelone, kada je Lučić u prvom kolu slavila sa 7:6(4) i 6:3.

U prvom setu Ruskinja je uvjerljivo riješila stvari u svoju korist, s tri breaka i spašene obje break-lopte s kojima je bila suočena u toj fazi meča. Drugi set donio je Mirjanin uzvrat, uz dva breaka i uvjerljivo držanje servisa, bez break-lopte, dok je u odlučujućoj dionici Makarovoj bio dovoljan jedan break. Lučić je u toj fazi meča imala jednu priliku za break, nije ju iskoristila.

Ruskinja će, tako, u nastavku tjedna biti u prilici ponoviti prošlogodišnji uspjeh, dok se najbolje rangirana hrvatska tenisačica može okrenuti Wimbledonu, koji je čeka sljedećeg tjedna.

WTA Eastbourne, 14.6.2011., prvo kolo: Makarova (Rusija) - Lučić (Hrvatska, Q) 6:1, 3:6, 6:4.

Foto: Carl Tyer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2011. u 21:12
    nije imala 15:40. i ja sam prati, krivo su na scoreboardu napravili, ali su odmah ispravili na 30:30 i tek je onda mirjana imala 40:30 i break, ali nažalost nije iskoristila. bila je samo 1 break lopta.
    Obrisan korisnik
  • Josippo14.06.2011. u 20:46
    imala je 15:40 u zadnjem gemu kad je ruskinja servirala za mec. Steta sto nije izkoristila priliku!
    Josippo
  • Obrisan korisnik14.06.2011. u 17:57
    Solidan otpor, da je bilo malo više koncentracije na break loptama moglo se i do iznenađenja no sve u svemu ako bude sreće sa ždrijebom par kola u Wimbledonu bi trebala preskočit i napokon značajnije skočit po WTA ljestvici.
    Obrisan korisnik