Nogomet

Dord: "Sjajan trener i izvanredna osoba"

Ante Zovko • subota, 25.06.2011.
Dord: "Sjajan trener i izvanredna osoba"
Foto: Duje Bonačić

Vijest o smrti Tomislava Ivića brzo je stigla i do Amsterdama, a njegov bivši klub Ajax na dostojanstven se način prisjetio velikog trenera.

Veliki Ajax oprostio se od jednog od svojih najvećih trenera. Službena stranica kluba donijela je vijest o smrti Tomislava Ivića u 77. godini te prisjećanja bivših igrača.

Ivić je preuzeo nizozemski klub 1. srpnja 1976. od velikog Rinusa Michelsa i u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka. Ivić je 2005., nakon Michelsove smrti, rekao kako je baš on zaslužan što je sjeo na klupu Ajaxa.

"Michels me predložio za trenera kod predsjednika Van Praaga. Igrali smo nogomet kakav je odgovarao Michelsovim idejama", rekao je Ivić 2005.

Jedan od igrača koji su igrali u Ivićevoj momčadi bio je današnji fizioterapeut Ajaxa, Pim Dord: "Ivić je bio sjajan trener i izvanredna osoba, pogotovo za mlade igrače. A mi smo bili uglavnom mladi. Stariji igrači, kao što je Ruud Krol, koji su se ispočetka teško nosili s novim uvjetima, kasnije su hvalili treninge na kojima su se neke stvari ponavljale do savršenstva. Ponekad nam nije bilo jasno zbog čega, ali smo kasnije shvatili kako smo pobrali veliku korist od toga."

Ivić je dvije sezone vodio Ajax. U 84 službene utakmice upisao je 51 pobjedu, 17 neriješenih ishoda i 16 poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2011. u 12:06
    pored svih uspjeha nekako najupecatljivija mi je bila strucna analiza Lige prvaka.Onako kako je on znao secirati igru Barcelone,Reala i ostalih velikih klubova to nitko nije mogao.....steta za takvog znalca...R.I.P.
    Obrisan korisnik