Nogomet

"Izgubili smo velikog prijatelja"

Mario Glasnović • nedjelja, 26.06.2011.
"Izgubili smo velikog prijatelja"
Foto: Duje Bonačić

Predsjednik Porta Jorge Nuno Pinto da Costa izrazio je žaljenje zbog smrti Tomislava Ivića. Hrvatski trener s Portom je krajem osamdesetih osvojio četverostruku krunu, a Portugalci mu to nisu zaboravili.

Smrt Tomislava Ivića snažno je odjeknula u nogometnom svijetu. Klubovi koje je trenirao Ivić izrazili su sućut i žaljenje zbog odlaska jednog od najvećih trenera. Predsjednik Porta Jorge Nuno Pinto da Costa rekao je kako će se njegove pobjede pamtiti zauvijek.

"Nestankom velikog čovjeka izgubili smo i velikog prijatelja. Zauvijek ćemo pamtiti njegove pobjede koje će ostati upisane u povijest Porta i portugalskog nogometa", izjavio je dugogodišnji predsjednik Porta za službenu stranicu kluba.

Tomislav Ivić osvojio je četverostruku krunu s Portom u sezoni 1987./1988. Krajem osamdesetih u vitrine portugalskog kluba spremio je naslov državnog prvaka i portugalski kup, a osvojio je i europski Superkup te Interkontinentalni kup.

U Portu je radio i u sezoni 1993./1994., a Ivić je vodio i drugi najveći portugalski klub, Benficu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2011. u 15:45
    Portugalski mediji ga oplakuju gotovo više nego ovdje..posebno po komentarima navijača Porta...'' Senhor Ivic''...bio je legenda svugdje..a ono što je sve uzeo s Portom ponovljeno tek ove sezone...
    Obrisan korisnik