Nogomet

Joao Pinto: "Uživao sam raditi s Ivićem"

Mario Glasnović • nedjelja, 26.06.2011.
Joao Pinto: "Uživao sam raditi s Ivićem"
Foto: Duje Bonačić

Legendarni igrač Benfice, Joao Pinto, imao je čast raditi s Tomislavom Ivićem. Bivši portugalski reprezentativac prisjetio se kako je bilo raditi s hrvatskim stručnjakom koji ga je trenirao u sezoni 1992./1993.

Nakon odlaska Svena Gorana Erikssona, koji je bio trener Benfice od 1988. do 1992. godine, na klupu portugalskog kluba sjeo je Tomislav Ivić. Bivši igrač Benfice, legendarni Joao Pinto, prisjetio se kako je bilo raditi s Ivićem.

"Žao mi je zbog odlaska velikog stručnjaka koji je živio za nogomet. Cijeli Porto tuguje zbog odlaska velikog trenera. Bio je trener koji je imao jednostavne metode, a više je pazio na obrambeni dio igre nego na napadački. Uživao sam raditi s njim", rekao je Joao Pinto portugalskim medijima.

Bivši portugalski reprezentativac za Benficu je igrao od 1992. do 2000. godine. U redove Orlova stigao je kao talentirani napadač iz redova Boaviste.

"Bio je vrlo koncentriran. Pamtio je sve i zapisivao je u svoju bilježnicu. On je jedini trener kod kojeg sam trenirao tri puta dnevno. Najprije je bio trening prije doručka, zatim jedan poslije toga i treći trening koji je bio održan poslijepodne", potvrdio je 39-godišnji Portugalac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!