Tenis

Hrvatska gostuje u Johannesburgu

Ivor Krapac • srijeda, 27.07.2011.
Hrvatska gostuje u Johannesburgu
Foto: Bruno Karadža

Hrvatski tenisači će se sredinom rujna s Južnoafričkom Republikom boriti za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa u Johannesburgu. Iz južnoafričkog tabora su u srijedu objavili odluku o gradu domaćinu, a time je ispunjena želja domaćeg izbornika Johna Laffnieja de Jagera...

U potrazi za dodatnom prednošću u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa, u kojima će Hrvatska od 16. do 18. rujna gostovati u Južnoafričkoj Republici, domaći izbornik John Laffnie de Jager poželio je da se igra na što većoj nadmorskoj visini, u Johannesburgu ili Pretoriji. Po očekivanju, u Savezu su mu ispunili želju.

Izbor je pao na Johannesburg, najveći južnoafrički grad, koji se nalazi na 1753 metra iznad morske razine, što će značiti nešto razrijeđeniji zrak, a s njim i brže uvjete. To bi, pak, moglo odgovarati najboljem domaćem tenisaču, 203 cm visokom jakom serveru Kevinu Andersonu, a kako će se u takvim uvjetima snaći Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović, doznat ćemo za nešto manje od dva mjeseca.

Tko će biti u sastavu domaće i gostujuće reprezentacije u ovom susretu, izbornici Laffnie de Jager i Goran Prpić trebaju objaviti deset dana prije početka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!