Košarka

Kadeti uvjerljivi protiv Bugarske

Branko Barić • subota, 30.07.2011.
Kadeti uvjerljivi protiv Bugarske
Foto: fiba.basketball

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija upisala je i treću pobjedu u tri nastupa na U16 Eurobasketu u Češkoj. U susretu bez rezultatskog značaja izabranici Ante Nazora deklasirali su Bugarsku.

Iako se i uoči susreta znalo kako Hrvatska sigurno prolazi u drugu fazu natjecanja s prenijetim maksimalnim brojem bodova, dok Bugarska sigurno ide u razigravanje za ostanak u Diviziji A, naše to nije spriječilo da odigraju ozbiljno i ovu utakmicu te demonstriraju svoju snagu. Susret je riješen već nakon deset minuta kada je na semaforu bilo 29:10, od čega se Bugari do kraja nisu uspjeli oporaviti. Iako je krajem treće dionice vodstvo dosezalo u nekoliko navrata i 35 poena razlike, na koncu je završilo sa za Bugare nešto pristojnijih 98:82.

Prvo ime susreta je Karlo Žganec koji je već u prvom poluvremenu skupio double-double učinak od deset poena, 14 skokova i šest asistencija u 16 minuta igre, a da je dobio bar još koju minutu i u drugom poluvremenu, vjerojatno bi stigao i do triple-doublea. Mario Hezonja je u svega 11 minuta igre stigao do 14 poena i šest skokova, a Paolo Marinelli je u 17 minuta ubacio 13 poena. Lovre Bašić i Ivan Bender dobro su iskoristili svoju minutažu i ubacili po 11 poena.

U drugoj fazi natjecanja skupina D u kojoj je Hrvatska križa se sa skupinom C, u kojoj bi, ako ne bude većih iznenađenja u preostalim susretima, dalje trebali proći Francuska, Litva i Latvija.

U16 Eurobasket, skupina D:
Hrvatska - Bugarska 98:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.07.2011. u 15:40
    Tako se to radi.
    Obrisan korisnik