Nogomet

Pulis: "Nismo odugovlačili"

S Poljuda:Vedran Babić • četvrtak, 04.08.2011.
Pulis: "Nismo odugovlačili"
Foto: Duje Bonačić

Menadžer Stoke Cityja Tony Pulis bio je sretan poslije plasmana u četvrto pretkolo Europske lige, istaknuvši kako je ovo još jedan veliki uspjeh kluba u zadnjih nekoliko godina.

"Znali smo da je Hajduk veliki klub sa sjajnim navijačima, ali isto tako smo znali da ako igramo kako znamo, da ćemo imati dobre šanse za pobjedu. Nije bilo rutinirano, znali smo da će biti teško. Respektirali smo ih baš kao što bismo respektirali bilo kojeg drugog suparnika. U posljednjih nekoliko godina ostvarili smo velika dostignuća. Plasirali smo se u Premiership, igrali na Wembleyu i evo sada pobijedili u svom europskom debiju. Jako sam ponosan na svoje igrače", rekao je Pulis.

"S obzirom da smo prije one prve utakmice bili samo 3 tjedna u treningu, znali smo da ćemo se večeras u drugom dijelu umoriti. Zato smo u finišu uveli Diaoa da svojim iskustvom primiri igru i stvori našim igračima više prostora."

O Delapu, koji nije igrao, te Huthu, koji je igrao na desnom beku, Pulis je rekao: "Delapa smo odlučili izostaviti zbog blage povrede zadnje lože, a Huth je još i ranije igrao desnog beka. Nije mu to najdraža pozicija, ali odradio je svoju ulogu kako treba."

Pulis je od strane domaćih novinara upitan što misli o činjenici da je jedna engleska momčad zaradila čak tri žuta kartona zbog odugovlačenja igre, s obzirom da je Engleska "kolijevka nogometa i fair playa".

"Osporio bih svaki od njih", kratko je komentirao Pulis, koji je odgovorio i na pitanje "Bi li se Hajduk mogao natjecati u Premiershipu?": "Teško je uspoređivati druge nacije s našim nogometom. Naš je ipak brži. Više je akcije u napadačkom dijelu. To je možda najveća razlika."

O atmosferi na krcatom Poljudu rekao je: "Atmosfera je bila sjajna. Neki naši igrači još nisu igrali u ovakvim uvjetima. Zahvaljujem našim navijačima. Neka provedu mirnu noć sretni i zadovoljni zbog rezultata i onda neka mirno stignu kući."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ronny198705.08.2011. u 09:26
    oštra igra je jedna stvar, a fair play druga... ne znači da ak igraš fer moraš igrat ko curica... fakat su me razočarali sinoć sa ti odugovlačenjima, nisam to očekivao od njih...
    ronny1987
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 04:44
    Niste, pozurili ste s izvođenjem.. Nego sve ko engleski "fair play" pa onda slome nogu ko Eduardu. I to je isto fair play, a da ne spominjen ostale utakmice di nema ni 1 % fair playa...ma ti englezi, uvik su bili balavci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 01:46
    bravo stoke!
    Obrisan korisnik
  • beaver05.08.2011. u 00:12
    ma jeste sta niste ali vas je Dinamo Bukurest napravio drugoligasima u odugovlacenju
    beaver