Nogomet

Ahmad: "Nismo se nametnuli u sredini"

Lovro Štrbinić • petak, 05.08.2011.
Ahmad: "Nismo se nametnuli u sredini"
Foto: Duje Bonačić

Jučerašnji novi minimalni poraz Hajduka od engleskog Stoke Cityja nije ostavio ravnodušnima igrače splitskog kluba. Svjesni su Bijeli da su Englezi snažna momčad, pogotovo u obrambenom dijelu, ali ipak žale jer su svjesni da su imali priliku napraviti i nešto više.

Hajduk je već na prvoj prepreci završio svoj ovogodišnji europski put, a unatoč glasnoj podršci s tribina i pružanju vlastitog maksimuma igrači splitskog kluba nisu uspjeli slomiti čvrste Engleze. U drugom dvoboju, kao ni u prvom, nisu stvorili niti jednu čistu prigodu, ali ovaj put je bilo mnogo više udaraca koji su prošli blizu mreže Begovića.

Asmir Begović, vratar Stokea: "Očekivali smo prolaz, zato nismo puno slavili. Hajduk je jak, morali smo dobro raditi kako bismo prošli. Znali smo da imaju opasne igrače, no mi smo se dobro branili. Uostalom, obrana nam je vrlo jaka i volimo igrati na taj način. Atmosfera je bila vrlo dobra, to sam znao i prije utakmice, a dobar je i Hajduk, možda ovaj put nisu imali ni sreće."

"Nismo uspjeli zabiti gol, a to je ipak najvažnije u nogometu. Štoviše, nismo stvorili praktički u dvije utakmice niti jednu pravu šansu. Sve to velikim je dijelom rezultat činjenice što se nismo nametnuli u sredini terena i uspjeli zaigrati našu pas igru po travi. Znali smo da su oni jaki i čvrsti, dogovorili smo se da ćemo igrati po zemlji, ali nisu nam dopustili", iskreno je i realno objasnio razloge poraza Ahmad Sharbini, koji ipak žali što u 180 minuta nisu stvorili pravu priliku, pogotovo u uzvratnom ogledu.

Sličnog mišljenja bio je i Mario Maloča, koji također naglašava da nije bilo nimalo lako igrati. "Imali smo inicijativu gotovo cijelu utakmicu, ali što to vrijedi kad nismo pobijedili. Englezi su se branili sa svih 11 igrača i bilo je jako teško igrati", rekao je stoper koji je još jednom utakmicu odradio na desnom bočnom. Ponajviše žali zbog navijača, ali se isto tako nada da će nakon ovoga biti uvjerljiviji u domaćim natjecanjima.

Svoje mišljenje ponudio je i jedan od onih koje je vodio bitku u sredini terena, Mario Brkljača. On tvrdi da uzrok poraza nije bio nedostatak snage: "Puno smo spremniji od njih i da smo zabili gol za 1:0 prošli bismo dalje. Žao mi je što smo izgubili, no oni su ipak skuplji od nas." No, veznjaka, i mnoge druge, više od poraza brine još jedna utakmica bez postignutog pogotka.

Prava prilika da se prekine niz bit će već u nedjelju kad na Poljud stiže Rijeka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 17:30
    Po pozicijama  Subašić Toliko loš golman da to nisu istine. kriv za gol jer stoji ukopan na crti ko švabo 1914                       Oremuš ništa posebno naginje na LOŠE... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 15:45
    Hajduk se treba riješit braće Šarbini pod hitno. Prvo ne igraju nikako, drugo, nisu ni neka perspektiva, treće, preveliki su im ugovori, četvrto, ne mogu ih nigdje prodati, peto, imaju šiptarsku narav, šesto, više ih ima po novinama nego svih ostalih zajedno, sedmo...sve navedeno po pet puta...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 15:27
    Vi se niste nigdje nametnuli a kamoli u sredini terena.
    Obrisan korisnik
  • kev05.08.2011. u 15:13
    Najbolji mi je bio ulazak ahmada pa taj nije gol zabio vjerojatno ni na treningu zadnje dvije godine...bolje da je umjesto Vukovića stavio Vejića u špicu ako ništa drugo svojim glupim potezima bi zbunio ove Engleze...
    kev
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 15:10
    aa pa ahmad je imao 100 prilika i ništa nije zabio, i nakraju si daju autogol
    Obrisan korisnik